Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

1000 δηλώσεις στον ΕΛΓΑ Αγρινίου για ζημιές από τον παγετό του Ιανουαρίου

1000 δηλώσεις στον ΕΛΓΑ Αγρινίου για ζημιές από τον παγετό του Ιανουαρίου

201009301315521477003[1]Μπορεί οι ιδιοκτήτες καλλιεργήσιμων εκτάσεων και οι παραγωγοί να μην προέβησαν σε δηλώσεις ζημιάς κατά το τελευταίο δεκαήμερο των έντονων καιρικών φαινομένων, αφού δεν βρισκόμαστε άλλωστε εντός καλλιεργητικής περιόδου, ωστόσο περίπου 1000 ήταν οι δηλώσεις μετά τον παγετό που έπληξε καλλιέργειες σε ολόκληρη σχεδόν την Αιτωλοακαρνανία στις αρχές του περασμένου μήνα.
Κλιμάκια του ΕΛΓΑ που πραγματοποίησαν αυτοψία στις καλλιέργειες για τις οποίες έγινε δήλωση ζημιάς από παγετό στις αρχές Ιανουαρίου, θα κάνουν τώρα συμπληρωματικούς ελέγχους για τυχών επιπλέον ζημιά από τους θυελλώδης ανέμους ή και τις έντονες βροχοπτώσεις.
Το πολύ νερό που έπεσε τις τελευταίες ημέρες, πάντως, προκάλεσε την αύξηση της στάθμης των υδάτων στη λίμνη Λυσιμαχεία που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε χωριά του δήμου Αγρινίου.
Σύμφωνα με τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ωστόσο, η ροή των υδάτων από τη Λυσιμαχεία γίνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μέσω της διώρυγας Δ20 και του Δίμικου ποταμού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.