Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

25 τόνοι παράνομης υλοτομίας κατασχεθήκαν στον Aγ. Νικόλαο Βόνιτσας

25 τόνοι παράνομης υλοτομίας κατασχεθήκαν στον Aγ. Νικόλαο Βόνιτσας

thirΝέα επιτυχία για την θηροφυλακή της οποίας ο υπάλληλος Α. Καραλής σε συνεργασία με το δασαρχείο Αμφιλοχίας, προέβησαν σήμερα το πρωί σε έλεγχο σε περιοχή λίγο έξω από το τοπικό διαμέρισμα του Αγίου Νικολάου μετά από πληροφορίες που είχε ο θηροφύλακας και ανακάλυψαν παράνομη υλοτομία περίπου 25 τόνων.

Τα ξύλα ήταν αγριελιές, φράξα και πουρνάρια. Ο Α. Καραλής μαζί με τους δασοφύλακες που κατέφθασαν στην περιοχή προχώρησαν όπως ήταν φυσικό στην κατάσχεση των κομμένων δέντρων.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως η παράνομη υλοτομία πέρασε στην αρμοδιότητα της Θηροφυλακής μόλις πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την 1η Αυγούστου και πριν καλά καλά συμπληρωθούν δύο μήνες είχαμε ήδη την πρώτη μεγάλη επιτυχία.

Το μόνο αρνητικό της όλης υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ο δράστης ή οι δράστες δεν ήταν εφικτό να συλληφθούν καθώς δεν βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο και παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι τους περίμεναν για αρκετές ώρες έτσι ώστε να προβούν στην σύλληψη τους.

Όσο πλησιάζουμε τον Χειμώνα τα συγκεκριμένα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που προχωρούν σε αυτές τις ενέργειες λόγω και της ανεβασμένης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Αλλά θα πρέπει όλοι οι λαθροϋλοτόμοι πλέον να γνωρίζουν πως τα μέτρα προστασίας έχουν αυξηθεί και το παράνομο έργο τους μόνο εύκολο δεν θα είναι…

Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν…

ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

www.amvrakikosnews.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. S.Z

    Καλά είναι αυτά, αλλά το κακό (η παράνομη κοπή) έγινε ήδη! Η κυβέρνηση αυτή αλλά και οι προηγούμενες από το 1974 κι ένθεν δεν ενδιαφέρεται για μια σωστή δασική πολιτική! Μόνο κούφια λόγια κι υποσχέσεις! Η Δασική Υπηρεσία δεν είναι ενιαία και όλο και της αφαιρούν λίγο-λίγο από τις αρμοδιότητές της.
    Η χώρα κυριολεκτικά πλέει στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο, αλλά ο χουντικός-κατά τα άλλα-Παπαδόπουλος που πρώτος τόλμησε να αντλήσει πετρέλαιο και να το εξάγει σε δραχμές (εθνικό νόμισμα) εκτοπίστηκε από την CIA, μέσω Ιωαννίδη. Η Ελλάδα εκτός από τα παιδιά της, συνεχίζει να καταστρέφει και τα δάση της….ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ!
    Κ Α Λ Η Ν Υ Χ Τ Α ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ ΚΑΤ’ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ (Ο Κίσινγκερ και η Νέα Τάξις σας ενίκησαν…ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΝΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ)!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.