Δευτέρα, Οκτώβριος 14, 2019

«4Χ4» στον Αράκυνθο

Αγώνες,παρέα στη βόλτα και εθελοντική προσφορά

 Στην περιοχή που σχηματικά λέμε «Μακρυνεία» και βρίσκεται κάτω απ το εντυπωσιακό βουνό του Αρακύνθου τα ανήσυχο πνεύμα κάποιων ανθρώπων έφερε ακόμα και αγώνες 4Χ4.

Η λέσχη που ίδρυσε τον Ιανουάριο του 2006 ο Χρήστος Ντούλιας με όνειρο να δει αγώνα 4×4 στο νομό μας πήρε το όνομα της από το όρος Αράκυνθος. Ο ιδρυτής της ο οποίος δεν βρίσκεται στη ζωή και δεν πρόλαβε να δει το όνειρό του πραγματικότητα, έδωσε το όνομά του στην αγωνιστική πίστα που έφτιαξαν οι συνεχιστές του.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα της «Λέσχης Αιτωλοακρνανίας 4Χ4 ο Αράκυνθος» πρόκειται για «ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αναγνωρισμένο από την ΕΛΠΑ. Σκοπός της είναι η διοργάνωση εκδρομών και αγώνων αυτοκινήτου και αριθμεί περισσότερα από 50 μέλη. Έναυσμα για τη δημιουργία της λέσχης ήταν η αγάπη για τη φύση και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ στα χρόνια ζωής της λέσχης έχουν διοργανωθεί δεκάδες εκδρομές εντός του νομού (συνήθως μονοήμερες τις Κυριακές) και κάποιες διήμερες εκτός νομού σε συνεργασία με άλλες λέσχες, από όλη την Ελλάδα, είτε για να συμμετοχή σε κάποιους φιλικούς, είτε σε επίσημους αγώνες, ενδεικτικά συνεργασία υπάρχει με τις λέσχες: Άρτας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Κόνιτσας, Πάτρας και Καρπενησίου».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Λέσχης Γιώργος Μπλίκας «το πιο αξιοσημείωτο για την περιοχή είναι οι βόλτες και οι εκδρομές καθώς και η εθελοντική μας προσφορά. Κυρίως ότι μαζευόμαστε άνθρωποι από όλο το νομό και τα παιδιά που έχουν τα αγωνιστικά δείχνουν το δρόμο και βοηθούν στις εκτός δρόμους διαδρομές ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα»

Στην λέσχη περισσότερα από 10 μέλη διαθέτουν αγωνιστικό αυτοκίνητο 4×4 και στο αγωνιστικό κομμάτι τα μέλη της λέσχης, έχουν φέρει πολλές διακρίσεις πανελλαδικά σε διαγωνισμούς καθώς και πολλά κύπελλα σε αγώνες που έχουν συμμετάσχει τα τελευταία χρόνια σε πρωτάθλημα Ελλάδος. Οι αγώνες είναι απίστευτα εντυπωσιακοί κα προσελκύουν λάτρεις των μηχανοκίνητων σπορ από όλο το νομό. Οι αγωνιζόμενοι της λέσχης, έχουν κατακτήσει ένα πρωτάθλημα TROPHY στις μονές συμμετοχές για το 2007, ένα πρωτάθλημα TRIAL στη μικρή κατηγορία Κ1 για το 2010 και δύο πρωταθλήματα TRAIL στη μεσαία κατηγορία Κ2 ένα για το 2009 και ένα για το 2010. Η λέσχη έχει διοργανώσει δύο επίσημους αγώνες τύπου TRIAL που προσμετρούσαν στο πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας το 2009 και το 2010 στον χώρο της πίστας που βρίσκεται στη Γαβαλού Μακρυνειας με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχές από όλες της λέσχες 4×4 της Δυτικής Ελλάδας. «Πάντως» μας διευκρινίζει ο πρόεδρος της λέσχης, «εμείς θεωρούμε μεγαλύτερη επιτυχία μας την παρέα και τις κοινές εκδρομές με τους φίλους μας. Πρέπει να σας πω ότι αν έρθει κάποιος με το αυτοκίνητό του την πρώτη φορά για μια βόλτα στον Αράκυνθο δεν υπάρχει περίπτωση να μην «κολλήσει» και να μην έρθει ξανά και άλλες φορές».

 Συνειδητά τα μέλη του «Αρακύνθου» προσφέρουν εθελοντική βοήθεια σε Δήμους σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ στους καλοκαιρινούς μήνες κάνοντας υπάρχουν βάρδιες πυρασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή στην υπηρεσία της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας. Ειδικά τα αγωνιστικά αυτοκίνητα με τον  εξοπλισμό που διαθέτουν για αντίξοες συνθήκες πολλές φορές έχουν δώσει λύσεις σε ανθρώπους και ζώα που κινδύνευαν. Τα μέλη της λέσχης είναι και μέλη της πανελλήνιας ομάδας βοήθειας 4×4 και όταν τους καλούν για βοήθεια σε δύσβατες περιοχές σπεύδουν άμεσα να την προσφέρουν. Σε τουλάχιστον 4 περιπτώσεις έχουν παρέμβει για να βοηθήσουν ακόμα και με χιόνια φυσιολάτρες ή και κυνηγούς που για κάποιο λόγο αντιμετώπισαν πρόβλημα. Παράλληλα σε τρεις περιπτώσεις πυρκαγιών η πυρασφάλεια της λέσχης λειτούργησε ως προπομπός της πυροσβεστικής ακριβώς γιατί τα μέλη του 4Χ4 ξέρουν καλά τα κατατόπια.

Το Δ.Σ. της λέσχης αποτελείται από τους: Πρόεδρος: Μπλίκας Γεώργιος, Αντιπρόεδρος: Δρίβας Νικόλαος, Γενικός γραμματέας: Παλαιογιάννης Νικόλαος, Γραμματέας: Χολέβας Γεώργιος, Ταμίας: Ζαμπάρας Γεώργιος, Μέλος: Φέγγας Αντώνιος. Έχουν διατελέσει και αρκετοί άλλοι μέλη, γραμματείς ή πρόεδροι και ο καθένας έβαλε ένα ξεχωριστό λιθαράκι στο οικοδόμημα της λέσχης. Το μόνο πρόβλημα λένε οι άνθρωποι της ότι η οικονομική κρίση, πια, δυσκολεύει κάπως ακόμη και τη διάθεση πέρα από τα οικονομικά, αλλά η αλληλεγγύη που δείχνουν μεταξύ τους και η καλώς εννοούμενη «τρέλα» με τη φύση και την περιπέτεια βοηθούν να ξεπερνιούνται τα πιο πολλά προβλήματα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.