Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Aγρίνιο: εκδήλωση για ευφυή και χαρισματικά παιδιά

Τεστ νοημοσύνης και επιστημονικό σεμινάριο
image001Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι στο Αγρίνιο, υπό την διοργάνωση της Επιχειρηματικής Λέσχης Αγρινιωτών  «Δίκτυο 100» και την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με την ελληνική Mensa, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην πόλη μας το επίσημο ομαδικό τεστ νοημοσύνης ( IQ) της Mensa. Το τεστ θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην κτήριο Τραπέζης της Ελλάδος), Αναστασιάδη 1, Πλατεία Δημοκρατίας.
Η συμμετοχή στο IQ τεστ κοστίζει 30 ευρώ για ενήλικες, 20 για μαθητές, φοιτητές και ανέργους. Απαιτείται αστυνομική ταυτότητα ή άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα και την ηλικία.
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου τα παιδιά των ανέργων θα πραγματοποιήσουν το τεστ εντελώς δωρεάν.
Θα ακολουθήσει το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιανουαρίου, στις 18:00, στον ίδιο χώρο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:

«Χαρισματικά παιδιά – αναγνώριση, διαχείριση από γονείς και εκπαιδευτικούς»

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Mensa κ. Χρήστος Αποστολίδης.
Κεντρική ομιλήτρια του σεμιναρίου θα είναι η υπεύθυνη του Προγράμματος Χαρισματικών παιδιών της Mensa, ψυχοπαιδαγωγός κα. Δανάη Δεληγεώργη.
Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Mensa κ. Ανδρέας Αθανασάκης, ιατρός, θα παρουσιάσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα χαρισματικότητας και τις επιστημονικές έρευνες που συμμετέχει η Ελληνική Mensa, απαντώντας και στο ερώτημα:

«Χαρισματικός γεννιέται κάποιος ή γίνεται;».

Θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση με συμμετοχή του κοινού.
Θα απονεμηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν.
Πληροφορίες: Δρ Πέτρος Σαράκης 26410-46866 Εκπρόσωπος Δικτύου 100 – Εξεταστής Mensa

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΒΛΑΣΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

    Tα χαρισματικά -ευφυή παιδιά της πατρίδας μας με δείκτη νοημοσύνησς (130+) τα έχει κατασπαράξει το εκπαιδευτικό στρεβλό εκπαιδευτικό σύστημα .’Ένα ποσοστό αυτών των ατόμων έχει καταφύγει αναγκαστικά στο εξωτερικό και το υπόλοιπο ποσοστό στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής βάζοντάς τους την ταμπέλα του γραφικού..Συμπέρασμα : Για να επιπλεύσουν οι φελοί στα διάφορα πόστα και αξιώματα ,τα χαρισματικά άτομα που αποτελούν σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία το 2% του γενικού πληθυσμού,έπρεπε να εξαφανιστούν……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.