Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Aγρινιώτες κινητοποιούνται υπέρ της ανάπλασης του Πάρκου

Aγρινιώτες κινητοποιούνται υπέρ της ανάπλασης του Πάρκου

1184769_201597116683815_594783487_n Yπερ της ανάπλασης του Πάρκου κινητοποιούνται πλέον πολίτες του Αγρινίου ενταγμένη σε σχετική Κίνηση. Στο διαδίκτυο δημιούργησαν σελίδα (https://www.facebook.com/anaplastetoparko) και ομάδα πρωτοβουλίας ενώ ήδη υπέγραψαν πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας, επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής του Πάρκου. Μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι αναλαμβάνουν δράση «βλέποντας και την επιφυλακτικότητα της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα ανομίας».

Σελίδα της “Κίνησης Ενεργών Πολιτών Αγρινίου” για την Ανάπλαση του Δημοτικού Πάρκου
Κίνηση Πολιτών με μοναδικό και συγκεκριμένο Σκοπό την Ανάπλαση του Πάρκου.
Το Πάρκο πρέπει να αναπλαστεί:
– Για όσους πήγαιναν και τους περίοικους: Να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής τους και να μπορούν να το απολαμβάνουν περισσότερο.
– Για όσους ΔΕΝ πήγαιναν: Να μπορούν πλέον ΝΑ πηγαίνουν.Ζητάμε να ξεκινήσουν άμεσα και να συνεχίζονται απρόσκοπτα οι εργασίες ώστε να ολοκληρωθούν στην ώρα τους γιατί:
-Δεν πρέπει να κληροδοτήσουμε ένα ημιτελές έργο και να υποβαθμιστεί έτσι η περιοχή συν τω χρόνω.
-Δεν πρέπει η επόμενη γενιά να κατηγορεί την προηγούμενη ότι στους καιρούς της ΔΕΝ έγινε το Πάρκο, πόσο μάλλον εν μέσω κρίσης.Στηρίζουμε την Ανάπλαση του Πάρκου και ΜΟΝΟ χωρίς καμιά πρόθεση στήριξης ως Κίνηση Αυτοδιοικητικής παράταξης η τάσης, υπάρχουσας η μελλοντικής.
Την 1η ανακοινωση-πρόσκληση της Κίνησης υπογράφουν μέλη, στελέχη και ψηφοφόροι απο όλα τα κόμματα του κοινοβουλευτικού τόξου, ανένταχτοι δημότες και σε αυτή την πρώτη φάση κυρίως κάτοικοι της περιοχής του Πάρκου.

Στο κείμενο που υπογράφουν αναλυτικά  αναφέρεται:

«Αγαπητοί συμπολίτες,
Τους τελευταίους μήνες , έχουμε γίνει όλοι μας μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης κατάστασης.
Μια ολιγάριθμη ομάδα συμπολιτών μας , με κραυγές και έωλα επιχειρήματα για μια ακόμη φορά, επιχειρεί να ματαιώσει μια σημαντική παρέμβαση που αποφάσισε η δημοτική αρχή της πόλης. Μια αναπλαστική παρέμβαση στο δημοτικό Πάρκο Αγρινίου και την ευρύτερη περιοχή του.
Είναι η δεύτερη φορά, τα τελευταία 15 χρόνια, που η ίδια κατά βάση ομάδα συμπολιτών μας, στέκεται εμπόδιο στην αδήριτη και αναγνωρισμένη από την συντριπτική πλειοψηφία των Αγρινιωτών, ανάγκη, ανάπλασης του δημοτικού πάρκου Αγρινίου. Του Πάρκου μας, που επί δεκαετίες, αποτέλεσε τόπο συνάντησης και αναψυχής χιλιάδων κατοίκων αλλά που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια για διάφορους λόγους και αιτίες, έγινε κυριολεκτικά μη επισκέψιμο.
Την πρώτη φορά, αυτή η ομάδα, με νομικά τεχνάσματα και βασικό επιχείρημα την ιστορικότητα του Πάρκου και την μοναδική αρχιτεκτονική του αξία (!!!) προσέφυγαν σε κρατικές υπηρεσίες που μετά από τέσσερα (4) χρόνια αποφάνθηκαν ότι κανένα από τα επιχειρήματα αυτά δεν ίσχυε. Όμως τα χρόνια αυτά ήταν αρκετά να χαθούν από τις πηγές χρηματοδότησης τα χρήματα και το έργο να ματαιωθεί επιβαρύνοντας τον αγρινιώτικο λαό με το κόστος της μελέτης που φυσικά πληρώθηκε!!!!

Τον τελευταίο χρόνο και πάλι βρισκόμαστε μπροστά σε μια παρόμοια περίπτωση με τους ίδιους ανθρώπους και πάλι, πρωταγωνιστές της άρνησης.
Η δημοτική αρχή, με μελέτη της ίδιας της τεχνικής της, υπηρεσίας (δεν επιβαρύνθηκε ο δημότης) εντάσσει σε συγκεκριμένο πρόγραμμα αστικής ανάπλασης το έργο. Το έργο θεωρείται ώριμο, εξασφαλίζει όλες τις απαραίτητες κατά νόμο αδειοδητήσεις και τελικά αφού εντάσσεται στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Αστικών Αναπλάσεων» εγκρίνεται από το δημοτικό συμβούλιο κα δημοπρατείται, με προϋπολογισμό 4.700.000 ευρώ.
Δυστυχώς όμως, πάντα οι ίδιοι άνθρωποι και πάλι, μιλώντας και επικαλούμενοι ψευδώς την κοινωνία και την πλειοψηφία, θέτουν προσκόμματα και αρνούνται την υλοποίηση του. Μετά την δημοπράτηση του έργου (αρχές του έτους) προσφεύγουν στο Σ.τ.Ε. και ζητούν αναστολή των εργασιών.
Το Σ.τ.Ε. με απόφαση του πριν λίγο καιρό επιτρέπει στον εργολάβο που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου να εγκατασταθεί και να πραγματοποιήσει τις εργασίες.
Οι ολίγοι κραυγάζοντες όμως, έχουν διαφορετική γνώμη και πότε προπηλακίζοντας τους εργαζόμενους, πότε καταστρέφοντας τη νύχτα διάφορα υλικά που έχουν εγκατασταθεί στο χώρο του πάρκου, εμποδίζουν τα έργα εξαναγκάζοντας έτσι τον εργολάβο να ζητήσει την προστασία της αστυνομίας.
Η τακτική αυτής της ομάδας έχει καταστεί πλέον σαφής. Αφού απέτυχε δικαστικά, επιχειρεί δια της πλαγίας την ματαίωση του έργου, κωλυσιεργώντας. Επιχειρεί να παρέλθει ο χρόνος να χαθούν οι πηγές χρηματοδότησης του έργου και αυτό να ματαιωθεί.

Είμαστε αποφασισμένοι πλέον, βλέποντας και την επιφυλακτικότητα της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα ανομίας, να μιλήσουμε και μεις, αναλαμβάνοντας δράση.
Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε με κάθε νόμιμο τρόπο, μέσο και δράση, την απαίτηση μας, να ξαναγίνει το δημοτικό πάρκο Αγρινίου επισκέψιμο και λειτουργικό.
Είμαστε αποφασισμένοι πέρα και έξω από κάθε πολιτική στόχευση, να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα και να σταθούμε εμπόδιο στις εμμονές αλλά και στις σκοπιμότητες που διακρίνουμε σε αυτή την κραυγάζουσα μειοψηφία.
Συγκροτούμε άμεσα, Κίνηση Πολιτών υπέρ της ανάπλασης και των έργων στο Πάρκο και καλούμε όσους συμφωνούν μαζί μας, να την πλαισιώσουν δυναμικά.
Παράλληλα ζητάμε και απαιτούμε από τον εργολάβο του έργου να επανέλθει άμεσα στις εργασίες που έχει αναλάβει και αναίτια έχει διακόψει.
Απαιτούμε και ζητάμε, την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών από τον χώρο των έργων καθώς η νομιμότητα, δεν έχει καμία σχέση με τις δυνάμεις καταστολής.

ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ»

Θέματα που ενδιαφέρουν

10 Σχόλια

 1. panai6

  βλέποντας και την επιφυλακτικότητα της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα ανομίας.xaxaaaxaaaaaaa vre oust

 2. δημ

  Μήπως μπορεί κανένας υπεύθυνος ή όχι , να μας πεί, για μια άλλη μελέτη ανάπλασις του πάρκου που έγινε πριν αρκετά χρόνια, επι Δημάρχου Σιώκου του “μεγαλοπρεπούς” τι απέγινε? Πόσο κόστισε ,ποιοί πληρωθήκαν ,ποιός την πλήρωσε κ.λ.π.

 3. Patakis Nikos

  Μια κίνηση και ένα κείμενο δημιουργία της δημοτικής αρχής, των εργολάβων και του κάθε επωφελούμενου από τα χρήματα του ΕΣΠΑ!!!

 4. nikoskat

  δεν υπάρχει αποφαση εισαγγελεα για διακοπή εργασιών ΄

 5. new air

  Εφόσον τα έργα για την ανάπλαση του πάρκου ξεκίνησαν να φροντισου οι αρμόδιοι του έργου να το τελειώσουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. γιατί απο την το έργω της κεντρικής πλατείας Αγρινίου έχω κακές αναμνήσεις στο θεμα χρόνος παράδοσεις έργου.

 6. mairi

  ο συριζα ρε παιδια που εχει κρυφθει στα φουστανια της γριας??????

 7. Γεωργιος Κοντοπάνος

  Διαλύστε τα όλα, το Αγρίνιο των 15.000 ανθρώπων σήμερα δεν υπάρχει, απ΄αυτούς οι μισοί είναι εσωτερικοί μετανάστες. Σήμερα έχει πληθυσμό 100.000 ανθρώπων. Πόσοι είναι Αγρινιώτες; Το Αγρίνιο, το διαφεντεύουν: ο Βάλτος, το Ξηρόμερο κι΄ η Μακρυνεία. Δεν κατάφερε να αφομειώσει όλους αυτούς και αυτό θα το πληρώνει. Δυστυχώς έπαψα να βγαίνω στη πλατεία γιατί δεν βλέπω κανένα Αγρινιώτη…..
  Με απεριόριστη πικρία Γιώργος Κ.

 8. DHMHTRHS

  ΜΠΟΡΕΙ ΚΥΡΙΕ ΓΕΩΡΓΙΕ ΚΟΝΤΟΠΑΝΟ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΠΙΚΡΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.