Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Aνακοίνωση της αντιπολίτευσης Θέρμου

αρχείο λήψηςO συνδυασμός “Αξιοπιστία και Προοπτική για τον δήμο Θέρμου”, αντιπολίτευση του δήμου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Θέμα: Πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 για το θέμα του γάμα (Γ) της πλατείας και αναφορές σε αναρτήσεις στο Διαδίκτυο για το ίδιο θέμα.

ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Ρωτήσαμε, αν στη διαβούλευση για το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε ο Δήμαρχος Θέρμου, καθότι όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, καινοτομία σε αυτό θα είναι η συμμετοχή όλων των Δημάρχων της Περιφέρειας. Ο Δήμαρχος απάντησε, ότι έστειλε εκπρόσωπό του τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Κωστακόπουλο.
Σημειώνουμε ότι τα Τοπικά Αναπτυξιακά Σχέδια, είναι ευθύνη των Δημάρχων.
Είναι φανερές λοιπόν οι προτεραιότητες του Δημάρχου, με την ΜΗ συμμετοχή του, σε ένα τόσο σοβαρό για τον τόπος μας Σχέδιο, που εκπονείται απο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
«Να αποφασιστεί αν απο τον πεζόδρομο στο γάμα (Γ) της πλατείας θα διέρχονται αυτοκίνητα».
Η λανθασμένη διατύπωση του θέματος στην ημερήσια διάταξη, πλακόστρωτο δηλαδή και όχι πεζόδρομος, αποδείκνυε όπως είπαμε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Σύμβουλίου, ότι και ο ίδιος δεν είχε κατανοήσει πως πρόκειται για οδό σχεδίου πόλης και όχι πεζόδρομο, καθότι το πλακόστρωτο σε αυτό το χώρο δεν αλλάζει την χρήση. Μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα, κατάλαβε το νομικό καθεστώς που διέπει το συγκεκριμένο δρόμο, όπως απέδειξε με την συγκατάνευσή του στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και αργότερα με ανάρτησή σου στο facebook. Επίσης, για ελλείψεις στο έργο της πλατείας έκανε λόγο και ο εντεταλμένος δημοτικός Σύμβουλος επι των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κύριος Κωστακόπουλος Νίκος. Το παραπάνω θέμα ταλανίζει το Δήμο, αφού η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν θέλησε απο τις 14 Αυγούστου 2014 να το επιλύσουμε. Τώρα αποκρυπτογραφείτε ο βασικός υπεύθυνος αυτής της τακτικής που είναι ο κύριος Δήμαρχος. Το έκανε τον Απρίλιο του 2015, επαναφέροντας το ζήτημα των περγκολών, όταν από τον Νοέμβριο του 2014 είχε συναποφασιστεί να μην γίνουν άλλες. Το επαναλαμβάνει τώρα με την γνωστή του συσκοτιστική, ετσιθελική και αντιδημοκρατική πρακτική του. Αντιδημοκρατική γιατί όταν μιλήσαμε για διαβούλευση σε κρίσιμα θέματα του τόπου μας με τους Συλλόγους και το λαό, την πεμπτουσία δηλαδή της δημοκρατίας, μας είπε πως δεν έχουμε πρόταση, αλλά διαψεύστηκε λίγο αργότερα όταν καταθέσαμε την πρότασή μας η οποία στη συνέχεια ήταν κοινή με την πρόταση Συμβούλων της Πλειοψηφίας.
Ετσιθελική πρακτική, γιατί έκλεισε το πλακόστρωτο χώρο γύρω απο την πλατεία, παρότι στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούνιο προσκομίσαμε αποδείξεις (έγγραφο της Πολεδομίας) ότι είναι οδός Σχεδίου Πόλης. Βέβαια το πόσο απασχόλησε το Δήμαρχο το έργο της πλατείας, το δείχνει η απουσία του στην παρουσίαση της μελέτης του έργου, αλλά και το «παρών» που ψήφισε στο Κυκλοφοριακό του Θέρμου το 2012. Αν λοιπόν πίστευε στην πεζοδρόμηση του πλακόστρωτου, θα ψήφιζε ΝΑΙ απο τότε, γεγονός που αποδεικνύει ότι ΠΟΤΕ δεν το πίστευε. Τα γραπτά όμως μένουν κύριε Δήμαρχε !!!
Συσκοτιστική πολιτική, γιατί στο Δημοτικό Συμβούλιο, έκανε λόγο για τον πεζόδρομο της οδού ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ στην Πάτρα, της ΕΡΜΟΥ στην Αθήνα, μεγαλουπόλεις που δεν έχουν καμία σχέση με την κωμόπολή μας, η οποία δεν έχει ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη χωρίς τις ανάλογες μετρήσεις.
Στον προσωπικό του λογαριασμό ο κύριος Δήμαρχος, μιλάει για σκοπιμότητες και ξεχνάει ή προσπερνάει πως δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι απο τον Συνδιασμό του στις περασμένες Δημοτικές εκλογές, ο ένας εξ αυτών σήμερα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο άλλος εντεταλμένος Σύμβουλος στον πρωτογενή τομέα, ο πρώτος Αντιδήμαρχος, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τα μικροέργα του Προϋπολογισμού της ΣΑΤΑ, καθώς επίσης και άλλοι, καταψήφισαν. Προφανώς, δεν οσμίζεται τι συμβαίνει στο κέντρο του Θέρμου. Οι προεκλογικές συμφωνίες του, τον κρατούν δέσμιο και τον οδηγούν να λειτουργεί κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Σε ερώτημα Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας στον Δήμαρχο για το ποιός ήταν εκείνος που έκλεισε το δρόμο βάζοντας πολίτες να τοποθετήσουν μηχανάκια στην είσοδο του πλακόστρωτου, αλλά και σε δική μας μετ΄επιτάσεως ερώτηση, ΔΕΝ απάντησε.

Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε πως οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι:
Το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν μπορεί να αποφασίσει για να αλλάξει η χρήση του δρόμου από οδός Σχεδίου Πόλης, σε πεζόδρομο ή σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Μόνο πρόταση μπορεί να κάνει στην αρμόδια Υπηρεσία, ή να πάρει κανονιστική απόφαση, η οποία θα ρυθμίζει την κυκλοφορία ορισμένες ώρες, όπως και έκανε.
Τελικά μια ευρεία πλειοψηφία Αντιπολίτευσης και Συμπολίτευσης αποφάσισε, στα όρια της δικαιοδοσίας της, το πλακόστρωτο να γίνει δρόμος ήπιας κυκλοφορίας (όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και απο την στιγμή της έγκρισης της απόφασης απο το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης), κλείσιμο της κυκλοφορίας τις βραδινές και τις μεσημεριανές ώρες του Αυγούστου καθώς και τις εορτές.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΩ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ

Ζητήσαμε απο τον Δήμαρχο να μας πληροφορήσει αν υπάρχει ιεράρχιση των αιτημάτων και χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους. Μας απάντησε ότι θα αποφασίσει όπως εκείνος κρίνει. Ιδού η ευαισθησία και η διάθεση για συνεργασία του έχοντος της ευθύνης της Δημοτικής Αρχής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.