Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Aντιαιρετική εκδήλωση στο Αγρίνιο

16 αιρέσεις δρουν στην Αιτωλοακαρνανία

Αντιαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου χθες το απόγευμα από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Στην εκδήλωση, βασικοί ομιλητές ήταν ο κ. Αναστάσιος Πολυχρόνης, πρώην επίσκοπος των Πεντηκοστιανών και ο κ. Λάμπρος Σκόντζος, θεολόγος, με εμπειρία σε θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας. Σην εκδήλωση έδωσε το παρόν πλήθος κόσμο ενώ παρέστη και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς.

Την εκδήλωση άνοιξε ο εφημέριος της εκκλησίας  του Αγίου Δημητρίου Aγρινίου π. Κωνσταντίνος Καντάνης που μίλησε σχετικά με το ζήτημα  των αιρέσεων, τονίζοντας πως στην περιοχή μας δρουν περί τις 16 αιρέσεις ενώ παράλληλα μίλησε για το αντιαιρετικό dvd «Το Μυστήριο της Ανομίας, αιρέσεις και παραθρησκεία» το οποίο προβλήθηκε αποσπασματικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Αναστάσιος Πολυχρόνης, πρώην επίσκοπος των Πεντηκοστιανών που με τη διήγηση των προσωπικών του βιωμάτων μέσα από την εκκλησία της Πεντηκοστής, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των πολλών παρευρισκομένων.Ο κ. Πολυχρόνης δήλωσε: «Η έλευσή μου έγινε με κίνητρο την αγάπη προς τον πλησίον. Μέχρι να βρούμε τον δρόμο προς το φως του Θεού, υπάρχουν πολλοί δρόμοι και παράδρομοι που νομίζουμε ότι οδηγούν κοντά Του. Ο άνθρωπος έχει πλαστεί από τον Θεό ελεύθερος. Εγώ είμαι εδώ για να πω τις προσωπικές μου εμπειρίες, τι δοκίμασα και ότι αυτά που έπαθα, με έφεραν πιο κοντά στην αγάπη του Θεού.» Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ανέφερε πως οι πεντηκοστιανοί τον ‘’αστυνόμευαν’’, σχετικά με τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφονταν. «Αυτός ο σκληρός φανατισμός σε κάνει να αποκοπείς ακόμα και από τους συγγενείς σου, καθώς θυμώνεις που δεν θέλουν να σε ακολουθήσουν στις δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τη Πεντηκοστή»

Ακολούθησε  η προβολή του πρώτου μέρους του  αντιαιρετικού dvd. Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Σκότζος ο οποίος δήλωσε: «Ο κόσμος σήμερα θρησκεύει, αλλά η θρησκεία του είναι επηρεασμένη από το πνεύμα της ‘’νέας εποχής’’ το οποίο κατά βάση έχει αντιχριστιανικό χαρακτήρα. Αυτή η νέα εποχή είναι η εισβολή της ασιατικής «Πνευματικότητας»(Ινδουισμός, Βουδισμός, Ζεν) στη Δύση και αυτό το αποκρυφιστικό πνεύμα έχει ως στόχο να εισάγει τον σύγχρονο άνθρωπο σε ένα νέο πνευματικό κλίμα το οποίο είναι αντίθετο με τη Χριστιανική παράδοση. Όμως εμείς αντιστεκόμαστε σε αυτό το πνεύμα και θέλουμε να διατρανώσουμε τον αιώνιο χαρακτήρα της εκκλησίας μας και τον Σωτήρα μας Χριστό ως τον μοναδικό Σωτήρα του κόσμου».

 

 Το DVD «Το Μυστήριο της Ανομίας, αιρέσεις και παραθρησκεία» του ιερέως Κωνσταντίνου Καντάνη, από τις εκδόσεις Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίουαπαντά στα ερωτήματα: Τι είναι η αίρεση; Ποιές είναι οι πιο γνωστές σύγχρονες αιρέσεις; Πώς μπορούν να μας βλάψουν; Ποιά πρέπει να είναι η δική μας στάση;
Σκοπός του DVD είναι: (α) Να προβληματίσει για την προσπάθεια νόθευσης της αποκεκαλυμμένης θείας αλήθειας, (β) να φανερώσει την πλάνη των αιρετικών και παραθρησκευτικών ομάδων και (γ) να αποδείξει ότι η μόνη διέξοδος από το χάος της ανομίας είναι η Ορθόδοξη Πνευματικότητα της Εκκλησίας μας. Απευθύνεται ιδιαιτέρως σε νέους ανθρώπους, στους οποίους κυρίως στοχεύουν οι διάφορες αιρέσεις και παραθρησκείες, ενώ παράλληλα αποτελεί πολύτιμο εφόδιο στα χέρια εκπαιδευτικών, γονέων αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένου χριστιανού.
Το DVD «Το Μυστήριο της Ανομίας, αιρέσεις και παραθρησκεία» (εκδόσεις Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου) πωλείται σε όλα τα χριστιανικά και ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και επίσης διατίθεται από τις εκδόσεις Λυδία και Σαΐτη καθώς και από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου (τηλ. 26410-22824).
Τα έσοδα από το DVD αφιερώνονται στα συσσίτια και στο κοινωνικό φροντιστήριο, τα οποία συντηρεί ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Σημειώνεται ότι οι μερίδες που παρέχονται σε άπορους  στα συσσίτια του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου ανέρχονται σήμερα σε 225 ημερησίως ενώ ο αντίστοιχος σημερινός αριθμός των μαθητών του κοινωνικού φροντιστηρίου ανέρχεται σε 336 παιδιά.
Τέλος, στο κτήριο της Ευαγγελιστρίας στο Αγρίνιο, στεγάζεται και το γραφείο για θέματα αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 10-12 πρωί (τηλ. 26410-55730), για όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν περαιτέρω ή να ζητήσουν βοήθεια για συγγενικά τους πρόσωπα που έχουν πέσει θύματα αιρέσεων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.