Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

“Aπασφάλισε” η Ζωή

zwi-na-dwsoume-stous-daneistes-ti-sfragida-tis-boulis.w_lΜεγαλώνει η απόσταση μεταξύ της Προέδρου της Βουλής και του Μαξίμου.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε ότι απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και προς τον Πρωθυπουργό στην οποία, εξήγησε λόγω και της θεσμικής της ιδιότητας ότι το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο κώδικα πολιτικής δικονομίας δεν παρέχει καμία εγγύηση τήρησης του Συντάγματος, της βούλησης των βουλευτών αλλά και της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου διαμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο ενώ προκάλεσε ερωτηματικά η δήλωση της ότι δεν πρόκειται ως Πρόεδρος της Βουλής να νομιμοποιήσει τη διαδικασία αυτή.
Την ίδια στιγμή προέτρεψε εμμέσως πλην σαφώς και τους βουλευτές του κόμματος της να καταψηφίσουν. «Δεν πρόκειται για συμφωνία μην το ξεχνάτε αυτό» τόνισε και συνέχισε «δεν είναι συμφωνία ο καταναγκασμός, ο εκβιασμός, η επιδίωξη υποταγής συνολικά μιας δημοκρατικής χώρας στις βολές και επιταγές άλλων κυβερνήσεων και χωρών».
Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο προϊόν εξόφθαλμου εκβιασμού για το οποίο όπως είπε έχουν εκφράσει ενστάσεις όχι μόνο ο υπουργός Δικαιοσύνης αλλά και κυβερνητικοί βουλευτές και υπογράμμισε ότι όλα αυτά γίνονται υπό την απειλή μια άτακτης χρεοκοπίας και με τις κυβερνήσεις των ευρωπαικών χωρών να προχωρούν σε εκτροπή.
Γνωστοποίησε εξάλλου ότι θα ενημερώσει και τους ομολόγους της στην Ευρώπη για την εκτροπή αυτή και καταλόγισε στους ευρωπαίους εταίρους ότι επιχειρούν να μετατρέψουν το «όχι» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα σε «ναι».
«Είναι ξεκάθαρο ότι αμφισβητείται η Δημοκρατία στη χώρα» επέμεινε και με οργισμένο ύφος ανέφερε δηκτικά ότι καλύτερα είναι να δώσουμε μια σφραγίδα στους δανειστές που να λέει ότι η Βουλή των Ελλήνων επικυρώνει τα φιρμάνια τους.
«Με τον εκβιασμό αυτό επιχειρείται να ισοπεδωθεί η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος» είπε και επικαλούμενη δηλώσεις του Γιουνκέρ ότι «ο φόβος οδήγησε σε συμφωνία», υποστήριξε ότι «νομοθετούμε με τον φόβο».
Καταλήγοντας κάλεσε εκ νέου εμμέσως τους βουλευτές να αντισταθούν, τονίζοντας ότι η μεθόδευση αυτή αποτελεί ένα «δηλητηριώδες μήνυμα προς τις ευρωπαικές κοινωνίες. Είναι ένα μήνυμα που η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να επιτρέψουν να διαχυθεί».
Μετά την ομιλία της ξέσπασε αναταραχή με τον Νίκο Δένδια να διατυπώνει την άποψη ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου πρέπει μετά την ομιλία της αυτή να παραιτηθεί διαφορετικά ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής εις βάρος της.

Όταν τελικά ο προεδρεύων έκλεισε τη συνεδρίαση ζητώντας από τα κόμματα να διευκρινίσουν τι θα ψηφίσουν η Πρόεδρος της Βουλής φώναξε «όχι».

Το πλήρες κείμενο της επιστολης της κ. Κωνσταντοπούλου προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό έχει ως εξής:

Η Πρόεδρος

Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Προς τον Αξιότιμο Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Από θεσμική υποχρέωση σας επισημαίνω ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες εισάγεται προς συζήτηση το νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4334/2015», συνιστάμενο στο κατατεθέν τα μεσάνυχτα της 20ής προς 21ή Ιουνίου 2015, συνολικό κείμενο 977 σελίδων, συμπεριλαμβανομένων όλων των κειμένων που πρέπει να μελετήσουν και να λάβουν υπ’ όψιν τους οι βουλευτές προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη και να ψηφίσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εντός της σήμερον, και το οποίο περιέχει:

1) σε 1 άρθρο (Άρθρο 1) τα 1.008 άρθρα του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και εκείνα του Εισαγωγικού Νόμου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και

2) σε 1 επίσης άρθρο (Άρθρο 2) τα 130 άρθρα περί ενσωμάτωσης οδηγίας της Ε.Ε.

δεν εγγυώνται την τήρηση του Συντάγματος, τη θωράκιση της δημοκρατικής λειτουργίας, την άσκηση της νομοθετικής εξουσίας του Κοινοβουλίου ούτε την κατά συνείδηση ψήφο του βουλευτή.

Υπό καθεστώς εξόφθαλμου εκβιασμού ο οποίος απευθύνεται από ξένες Κυβερνήσεις- μέλη της Ε.Ε. προς την Κυβέρνηση και τους βουλευτές, εισάγεται και, μάλιστα, με «έλλειψη δυνατότητας οποιασδήποτε τροποποίησης» ένα νομοθέτημα με το οποίο επιχειρείται μείζων παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και στην άσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών, κατά τρόπο που καταλύει τόσο την λειτουργία της Ελληνικής Δημοκρατίας ως κοινωνικού κράτους δικαίου, στο οποίο λειτουργεί η διάκριση των εξουσιών, σύμφωνα με τα Συνταγματικώς οριζόμενα, όσο και την διαφύλαξη της αρχής της δίκαιης δίκης.

Το νομοθέτημα εξαναγκάζονται να εισαγάγουν Υπουργοί οι οποίοι δεν συμμερίζονται το περιεχόμενό του, αλλά αντιτάσσονται ευθέως σε αυτό, και εξαναγκάζονται να υπερψηφίσουν βουλευτές οι οποίοι επίσης αντιστρατεύονται το περιεχόμενό του.

Όλα αυτά υπό την ευθεία απειλή άτακτης χρεοκοπίας.

Πρόκειται για νομοθέτημα αναγόμενο στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, κατατεθέν από τον προηγούμενο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου, για το οποίο διενεργήθηκε, το Δεκέμβριο 2014, πανελλαδικό δημοψήφισμα των δικηγόρων υπό την αιγίδα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την απόρριψη του νομοσχεδίου με ποσοστό μεγαλύτερο του 93%.

Εξάλλου, εναντίον του Νομοσχεδίου έχουν ταχθεί οι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης, οι Διοικητικές Ολομέλειες των Δικαστηρίων, συνολικά οι ενδιαφερόμενοι κοινωνικοί φορείς. Αμφότερα τα συγκυβερνώντα κόμματα διέλαβαν ως προγραμματική τους δέσμευση την μη εισαγωγή του συγκεκριμένου νομοθετήματος και κανένα εκ των δύο δεν έχει μεταβάλει άποψη και θέση επί της ουσίας.

Το γεγονός ότι αυτό το νομοθέτημα επελέγη από ξένες κυβερνήσεις, συμμετέχουσες στο EuroSummit, ως «προαπαιτούμενο», δηλαδή ως προϋπόθεση για την έναρξη συνομιλιών προς εξεύρεση λύσης αποτυπώνει το μέγεθος της περιφρόνησης που επιδεικνύεται από τις ανωτέρω ξένες Κυβερνήσεις στις αρχές της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, της λαϊκής κυριαρχίας και, τέλος, της δημοκρατίας.

Η θεσμική ευθύνη όλων είναι τεράστια. Αναλαμβάνοντας τη θεσμική μου ευθύνη ως Προέδρου της Βουλής, σας ζητώ να ενημερώσετε τους ομολόγους σας για την παρούσα επιστολή μου, την οποία θα κοινοποιήσω στη συνέχεια στους ομολόγους μου σε όλη την Ευρώπη, σε συνέχεια των προηγούμενων παρεμβάσεών μου, εισηγήσεών μου και της πρόσφατης επιστολής μου προς τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς, η οποία κοινοποιήθηκε και στα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου.

Αυτή η βίαιη επίθεση στη Δημοκρατία δεν μπορεί να συντελείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και σίγουρα δεν μπορεί να συντελείται εν σιωπή.

Αθήνα, 22/7/2015

Με τιμή,

Η Πρόεδρος της Βουλής

Ζωή Ν. Κωνσταντοπούλου

thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΣΠΥΡΟΣ-ΑΓΡΙΝΙΟ

    ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΖΩΗ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.