Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Aποφάσεις για την αποχέτευση του Μενιδίου και εθνική οδό Αγρινίου-Θέρμου

Aποφάσεις για την αποχέτευση του Μενιδίου και εθνική οδό Αγρινίου-Θέρμου

Σειρά αποφάσεων για την προώθηση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη έλαβε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συνήλθε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Γεωργιόπουλου.

Οι σημαντικότερες από αυτές αφορούν στα παρακάτω έργα:

-Εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την ανάθεση μελέτης με αντικείμενο τα «Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων στους παραλιακούς οικισμούς της Αιγιάλειας», με προϋπολογισμό 842.680 ευρώ.

-Εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την ανάθεση υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για το έργο «Κατασκευή κεντρικών αποχετευτικών αγωγών παραλιακών οικισμών από τον τ. Δήμο Ερινεού έως τον τ. Δήμο Αιγείρας, με προϋπολογισμό 680.101 ευρώ.

Πρόκειται για τα δύο από τα τρία τμήματα του συνολικού έργου αποχέτευσης της Αιγιάλειας που προχωρούν, ενώ το τρίτο του μέρος, όπως είναι γνωστό, παραμένει σε δικαστική εκκρεμότητα πριν την άρση της οποίας δεν είναι δυνατή η προώθησή του.

-Εξάλλου εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για το έργο «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης οικισμού Μενιδίου» με προϋπολογισμό 2.004.900 ευρώ. Με την απόφαση αυτή επίκειται η έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση του έργου.

-Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και ορίστηκε η επιτροπή διαγωνισμού για την εκπόνηση μελέτης με αντικείμενο την «Επισκευή και αποκατάσταση λειτουργίας του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο φράγμα του Πηνειού», με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ

-Εγκρίθηκε η διεξαγωγή διαγωνισμού με αντικείμενο τις «Τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων, εργασίες κοπής δέντρων, θάμνων και καθαρισμός τάφρων-τεχνικών στην εθνική οδό Αγρινίου-Θέρμου, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.

Στη συνεδρίαση πήραν μέρος τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Χριστίνα Σταρακά, Σ. Αυγέρης, Γ. Σκαρμούτσος, Ν. Μιχαλόπουλος, Α. Μαρίνος, Τρ. Φωτόπουλος και Ν. Τσάνης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.