Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Aυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στο ΔΑΚ «Μιχάλης Κούσης»

Aυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στο ΔΑΚ «Μιχάλης Κούσης»

aed_scΟ Δήμος Αγρινίου, πρωτοτυπώντας πανελλαδικά, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησής του, όσον αφορά τη βελτίωση των συνθηκών των αθλουμένων στο ΔΑΚ Αγρινίου και την πρόληψη επικίνδυνων για την υγεία καταστάσεων, εγκαθιστά από σήμερα, Τρίτη 24 Mαρτίου 2015, αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης».

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση περιστατικών ξαφνικής καρδιακής ανακοπής από την οποία εκτιμάται ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν 3.000.000 άνθρωποι. Μπορεί να τον χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε πολίτης έχει παρακολουθήσει ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, δηλαδή χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και τεχνητής αναπνοής.

Η χρήση του εξωτερικού απινιδωτή στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης» θα γίνεται, από πλευράς του Δήμου, από τον πιστοποιημένο δημοτικό υπάλληλο Θανάση Μουρτζιάπη. Σύντομα ο Δήμος Αγρινίου θα τοποθετήσει κι άλλους αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, σε σημεία της πόλης, με αποκλειστικό σκοπό να μεγαλώσει ο αριθμός ευκαιριών για τη σωτηρία ατόμων, που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.