Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

A.Κατσανιώτης: Έρευνα και καινοτομία οι τομείς που θα κρίνουν το μέλλον της Δυτικής Ελλάδας

katsaniotisΤον καταλυτικό ρόλο που θα παίξουν τα επόμενα έτη οι τομείς της έρευνας και της καινοτομίας για να ξεπεράσει την κρίση η Δυτική Ελλάδα, υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Α. Κατσανιώτης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο με θέμα την έρευνα και την καινοτομία.
Ο κ. Κατσανιώτης τόνισε ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρέπει να δοθεί χώρος και υποστήριξη για να εφαρμοστούν νέες ιδέες στους κλάδους της γεωργίας και της διατροφής. Ο ίδιος χαρακτήρισε προτεραιότητες την αύξηση της παραγωγικότητας της γεωργίας, την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών και την εισαγωγή καινοτόμων προϊόντων. Παράλληλα δήλωσε αποφασισμένος να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις πολιτικές που αφορούν στον κλάδο των τροφίμων.
Ο κ. Κατσανιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η απάντηση στην κρίση είναι η ανάληψη δράσης και οι νέες ιδέες. Στον τόπο μας χρειάζεται όσο ποτέ να στραφούμε σε νέες ιδέες για το είδος και τον τρόπο των καλλιεργειών, για την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων μας. Η γεωργία είναι κύρια πηγή εσόδων στην περιφέρειά μας και για μένα είναι προτεραιότητα να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να αναπτυχθεί και να ευημερήσει ο τομέας αυτός».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.