Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

H άποψη της ΔΗΜ.ΑΡ Αιτωλ/νίας για την επένδυση της Philip Morris

H άποψη της ΔΗΜ.ΑΡ Αιτωλ/νίας για την επένδυση της Philip Morris

ΔΗΜΑΡΑνακοίνωση

 

Η αξιοποίηση του  συγκροτήματος καπναποθηκών ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ στη Μεγ. Χώρα Αγρινίου από την PhilipMorris δημιουργώντας στις εγκαταστάσεις αυτές των 58.000 τ.μ. ένα πανευρωπαϊκό αποθηκευτικό χώρο για την αποθήκευση και διακίνηση ανατολικού τύπου καπνών, είναι μια αξιόλογη πρωτοβουλία εφόσον συνοδευτεί με το ανάλογο ενδιαφέρον της μεγάλης αυτής πολυεθνικής εταιρείας για την υποστήριξη της καπνοκαλλιέργειας στο νομό Αιτωλ/νίας.

 

Πρόκειται άλλωστε για μια υπόθεση αποκατάστασης μιας αδικίας σε βάρος του παραγωγικού κόσμου της Αιτωλ/νιας, ο οποίος πλήρωσε τις λαθεμένες πολιτικές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των συνδικαλιστικών αγροτικών ηγεσιών.

 

Ο καπνός για την Αιτωλ/νια ήταν η κύρια συναλλαγματοφόρος και αναπτυξιακή παραγωγική και μεταποιητική δραστηριότητα που πάνω της στηρίχθηκαν πολλές γενιές αγροτών, εργατών, επαγγελματιών κ.τ.λ. Το παραγωγικό brandname που ήταν ο καπνός για το Αγρίνιο και τις γύρω καπνοπαραγωγικές περιοχές εγκαταλείφτηκε εν μια νυκτί όταν κάποιοι ανεύθυνα αποφάσισαν την πλήρη αποσύνδεση της παραγωγής από την επιδότηση των καπνών. 

 

 Σήμερα που η οικονομική κρίση αφενός και η ψήφιση από την ΕΕ  της οδηγίας με την οποία απαγορεύεται η χρήση χημικών πρόσθετων αρωματικών ουσιών στην σιγαρετοβιομηχανία αφετέρου, στρέφει κάθε μέρα και περισσότερους έμπειρους στην καπνοκαλλιέργεια αγρότες προς την καλλιέργεια αρωματικών καπνών, αποτελεί ευνοϊκή συγκυρία και πρόκληση για τους παραγωγικούς φορείς της Αιτωλ/νιας (Αυτοδιοίκηση, αγρότες, Επιμελητήρια κ.τ.λ. ) η αξιοποίηση προς όφελος των αγροτών και όχι μόνο αυτής της απόφασης της PhilipMorris.

 

Αρκεί αυτή η απόφαση να μην αποτελεί απλά και μόνο άλλη μια σελίδα της επιχείρησης successstory για τις ανάγκες των επικοινωνιακών τεχνασμάτων της κυβέρνησης.

 

Αγρίνιο, 31Αυγούστου 2013

ΝΟΜ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.