Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

H Κωνσταντοπούλου δηλώνει «παρών» στη συμφωνία – Δήλωσε ότι καταλύθηκε το Σύνταγμα

ImageHandler«Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα ποτέ να το ψηφίσω και να το νομιμοποιήσω» είπε η Πρόεδρος της Βουλής
Παρούσα στη σημερινή συμφωνία δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την ομιλία της στο πλαίσιο της συζήτησης για την ελληνική πρόταση προς τους δανειστές.
«Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα ποτέ να το ψηφίσω και να το νομιμοποιήσω» τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου σημειώνοντας παράλληλα ότι «η απόπειρα επιβολής μέτρων που απέρριψε ο λαός με δημοψήφισμα συνιστά βίαιη κατάλυση του Συντάγματος».
Όλοι κρινόμαστε από τα ναι και τα όχι μας, από τις αποφάσεις που παίρνουμε, είπε η Πρόεδρος της Βουλής και εξέφρασε την άποψη ότι ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε στην κυβέρνηση την απαλλαγή του από τα μνημόνια. Έσπευσε δε να τονίσει ότι δίνεται μια άνιση μάχη σε καθεστώς εκβιασμών και ασφυξίας.
Οι δανειστές προσπαθούν πεισματικά να μετατρέψουν το «όχι» του ελληνικού λαού σε «ναι» σημείωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου.
Αναφερόμενη στο χρέος, υποστήριξε ότι αυτό δημιουργήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με παράνομες συμβάσεις και μίζες και ότι χρησιμοποιείται ως εργαλείο εξανδραποδισμού του λαού από δυνάμεις που λειτουργούν με ολοκληρωτικούς μηχανισμούς.

/www.protothema.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.