Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

H προεκλογική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Αγρίνιο

po-antarsya-proeklogiki-agrinio1Πραγματοποιήθηκε χτες, Τετάρτη 16-9-2015, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αιτωλοακαρνανίας.

Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει:

Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του Αλέκου Αναγνωστάκη, στελέχους της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., ο οποίος αναφέρθηκε στα βασικά στοιχεία της πολιτικής πρότασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί αποφασιστικά η ανατρεπτική αντικαπιταλιστική αριστερά και η πολιτική της πρόταση, για να υπάρχει ισχυρή, μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στην βάρβαρη πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και των πολιτικών δυνάμεων που θα συγκροτήσουν την αυριανή μνημονιακή και βαθιά αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν με ερωτήσεις και τοποθετήσεις οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση «δίνοντας ένα τόνο ζωντάνιας και αναδεικνύοντας γόνιμους προβληματισμούς», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Κατά τη λήξη της εκδήλωσης υπογραμμίστηκε η συμμετοχή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.  στη συγκέντρωση και την πορεία που θα πραγματοποιηθεί με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη φασιστική συμμορία της χρυσής αυγής, την Παρασκευή, 18-9-2015, στις 18:30, στην πλατεία Δημάδη.

Σε δηλώσεις του πριν απο την έναρξη της ομιλίας του, ο κ. Αναγνωστάκης ανέφερε.

«Η επικινδυνότητα και η κρισιμότητα των στιγμών, αναδεικνύει την ανάγκη μιας βαθιάς πολιτικής ενότητας και συγκέντρωσης δυνάμεων από τον χώρο της εργασίας και του πνεύματος πάνω σε ένα σφιχτοδεμένο πρόγραμμα ώστε να μπορούμε να απαντήσουμε θετικά σε αυτή τη λαίλαπα. Δεν χωρούν εύκολες λύσεις. Η ψευδαίσθηση είναι μέρος της πραγματικότητας. Υπάρχουν ρεύματα πολιτικά , άνθρωποι που έχουν την ψευδαίσθηση ότι με μια εύκολη πολιτική δράση θα μπορέσουμε να αποσπάσουν νίκες και να οδηγήσουμε τα πράγματα αλλού. Η Αριστερά αυτή τη στιγμή είναι σε φάση ανασυγκρότησης. Ζούμε μια πρωτόγνωρη δυσκολία, επιχειρούμε να πατήσουμε έναν απάτητο δρόμο και οφείλουμε να μάθουμε. Δυσκολευόμαστε σε αυτή την προσπάθεια , αλλά δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλη διέξοδος από αυτή. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει μια πολιτική συντονισμένων αγώνων ώστε να συγκεντρώσει δυνάμεις για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση»

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο ίδιος σημείωσε ότι “Πάντα θα εμφανίζεται ένα ημιτελές κοινωνικό ρεύμα. Αν αυτό δεν ηγεμονευθεί από μια σκεπτόμενη, βαθιά δημοκρατική Αριστερά με ένα ουσιαστικό πρόγραμμα, η πορεία της είναι προδιαγεγραμμένη. Αυτό έγινε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προεκλογικά μιλούσε όχι για Αριστερή κυβέρνηση, αλλά για εθνικής σωτηρίας, με ΑΝΕΛ, κομμάτια παλιά του ΠΑΣΟΚ. Έφτιαξε μια πλατιά κυβέρνηση. Εξέφρασε έναν ριζοσπαστισμό του κόσμου, έθρεψε όνειρα και ελπίδες. Ήταν όμως ημιτελές. Ένα εύθραυστο πράγμα και ακριβώς για αυτό, επειδή η Αριστερά δεν μπόρεσε να ηγεμονεύσει σε αυτό το ρεύμα και να το οδηγήσει σε έναν άλλο δρόμο, η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη. Αν στην Ελλάδα υπήρχε μια αριστερά που εμείς πρεσβεύουμε, σύγχρονη, βαθιά δημοκρατική, ενός ρεαλιστικού προγράμματος των αιτημάτων του σήμερα… Η Αριστερά αυτή δεν υπάρχει. Αυτή την Αριστερά προσπαθούμε να φτιάξουμε».

 po-antarsya-proeklogiki-agrinio2

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.