Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

H πρώτη συνάντηση προέδρων δημοτικών κοινοτήτων στην Αθήνα

H πρώτη συνάντηση προέδρων δημοτικών κοινοτήτων στην Αθήνα

Την Παρασκευή 15/ 4/2011 έγινε στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8 στην Αθήνα, η πρώτη ιστορική όπως χαρακτηρίστηκε, συνάντηση προέδρων δημοτικών κοινοτήτων.
Στην συνάντηση παρέστησαν οι πρόεδροι που προσκλήθηκαν, αντάλλαξαν εμπειρίες από το πρώτο διάστημα λειτουργίας του «Καλλικράτη» και συζήτησαν γύρω από θέματα που δεν αποσαφηνίζονται στον νόμο 3852/2010 (άρθρα 83 & 84) και αφορούν στις αρμοδιότητες των προέδρων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων καθώς και των αντιστοίχων συμβουλίων.
Έπειτα από κοινή διαπίστωση ότι τα περισσότερα προβλήματα στην άσκηση των καθηκόντων τους απορρέουν από ασαφή άρθρα του νόμου, συμφώνησαν ομόφωνα ότι χρειάζονται διευκρινήσεις και πιθανότατα τροποποιήσεις στα συγκεκριμένα άρθρα, όπως εισηγήθηκε και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αιγίου κ. Γιάννης Θεοφανόπουλος. Με ομόφωνη απόφαση επίσης, συστήθηκε για αυτό τον σκοπό, μια προσωρινή τριμελής επιτροπή, προκειμένου να οργανώσει περαιτέρω το σύνολο των προέδρων και να επιδιώξει άμεση επαφή με τον Υφ. Εσωτερικών κ. Ντόλιο.
Στην άτυπη αυτή επιτροπή μετέχουν οι κ. Γ. Θεοφανόπουλος (Αίγιο) Δ. Σκαβάρας (Αγρίνιο) και Η. Τσαρούχας (Αμαλιάδα) ως πρόεδροι κοντινών πόλεων, για την δυνατότητα πιο άμεσης συνεργασίας.
Τόσο η επιτροπή όσο και οι υπόλοιποι πρόεδροι που παρέστησαν, θα διευρύνουν τον κύκλο των επαφών και με άλλους γειτονικούς τους πρόεδρους δημοτικών αλλά και τοπικών κοινοτήτων στοχεύοντας μέχρι την επομένη συνάντηση να έχει ενημερωθεί, αν είναι δυνατό, το σύνολο των προέδρων της επικράτειας.
Με την ευκαιρία δε των εορτών του Πάσχα εύχονται σε όλους τους συμπολίτες μας ανά την Ελλάδα, χρόνια πολλά και καλό Πάσχα.

Για την επιτροπή
οι πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων

Αιγίου – Γιάννης Θεοφανόπουλος
Αγρινίου – Δημήτρης Σκαβάρας
Αμαλιάδας – Ηλία Τσαρούχας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.