Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

H ANTAΡΣΥΑ για τις “σκουριές της ανάπτυξης” (φωτό)

H ANTAΡΣΥΑ για τις “σκουριές της ανάπτυξης” (φωτό)

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών ενημέρωσης που ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναπτύσσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ , πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τις Σκουριές, τα μεταλλεία χρυσού και τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα με τις αντιδράσεις των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος και την «απάντηση» του κράτους.

Την εκδήλωση συντόνιζε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Αγρίνιο κ. Στέλιος Μερμίγκης ο οποίος και αφού καλωσόρισε τους εισηγητές εξήγησε τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε απαραίτητη η διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο περιέγραψε την όλη κατάσταση η δημοσιογράφος του περιοδικού UNFOLLOW κα. Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου: «Με αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις έχουν παραχωρήσει ολόκληρες εκτάσεις, χωρίς καμία ουσιαστική διαβούλευση με τους κατοίκους, αλλά αντίθετα με μεθόδους ακραίας καταστολής. Μιλάμε για μια δημοκρατία που ξεπουλά τα πάντα σε εξευτελιστικές τιμές, για τη δημοκρατία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, για τη δημοκρατία των πάνοπλων αστυνομικών που εισβάλλουν με χημικά σε σχολεία και σε σπίτια συλλαμβάνοντας, απαγάγωντας ουσιαστικά αθώους πολίτες».

Ο δικηγόρος και μέλος του Κ.Σ.Ε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ. Δημήτρης Σαραφιανός, στο ίδιο μήκος κύματος σχολιάζει: «Εν ονόματι της κρίσης έχουμε μία ενίσχυση με κάθε μέσον μιας επένδυσης η οποία συμβολίζει αυτό που θα δούμε με τις ειδικές οικονομικές ζώνες, δηλαδή μία fast track κατάλυση κάθε δικαιώματος στο περιβάλλον».

Στην εκδήλωση παρευρέθη και μίλησε και ο γιατρός του νοσοκομείου Πολυγύρου Χαλκιδικής κ. Νίκος Πλεύρης, ο οποίος και εστίασε στις επιπτώσεις που η όλη «επένδυση» έχει όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και στην τοπική κοινωνία: « Η επιμονή του κράτους να διασφαλίσει μια ληστρική σύμβαση που δεν θα ωφελήσει κανέναν πέρα από τους κομματικούς στρατούς που τη στηρίζουν, είναι μια τρανταχτή απόδειξη πως το μνημόνιο όχι μόνο δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα, αλλά οδηγεί σε απώλεια εισοδημάτων, ζωών, αξιοπρέπειας».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.