Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

I.N.Aγίου Δημητρίου: Δεν ζητήσαμε έμμισθο προσωπικό για το συσσίτιο

I.N.Aγίου Δημητρίου: Δεν ζητήσαμε έμμισθο προσωπικό για το συσσίτιο

« Έκπληκτοι όμως πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο ότι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση», με συμπράττοντες φορείς το Δήμο Αγρινίου και την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, όπως ισχυρίζεται, προέβη στις 15-10-2012 σε «Προκήρυξη 33 θέσεων εργασίας για τη στελέχωση Κοινωνικών Δομών στο Δήμο Αγρινίου», ανάμεσα στις οποίες και επτά (07) θέσεις έμμισθού προσωπικού για το συσσίτιο της ενορίας μας» αναφέρει ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κωνσταντίνος Καντάνης. «Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε ζητήσαμε τη συνδρομή της ανωτέρω Οργάνωσης και πολύ περισσότερο ότι δεν μας είναι αναγκαίο έμμισθο προσωπικό» ξεκαθαρίζει προκαλώντας πλέον εύλογες απορίες για τη συμπερίληψη των επτά σχετικών θέσεων εργασίας στην Προκήρυξη της ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, προκειμένου να ανακουφίσει τους ενδεείς αδελφούς μας που μαστίζονται σκληρά από την οικονομική κρίση που ενέσκηψε στην πατρίδα μας, οργάνωσε συσσίτια στις πόλεις του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, παράλληλα με πολλές άλλες κοινωνικές της δραστηριότητες.

Στο Αγρίνιο, τα συσσίτια ανέλαβε η ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, παραχωρώντας τους χώρους του πνευματικού κέντρου του παρεκκλησίου της Ευαγγελιστρίας και από το Δεκέμβριο του 2011 προσφέρεται σε απόρους κατοίκους της πόλεως Αγρινίου δωρεάν φαγητό, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 200 περίπου μερίδες.

Τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του συσσιτίου αγόρασε και εγκατέστησε με δαπάνες της η ενορία Αγίου Δημητρίου, οι προμήθειες του συσσιτίου προέρχονται κυρίως από χρήματα της ενορίας και από δωρεές συμπολιτών μας προς την ενορία για το σκοπό αυτό, ενώ το όλο έργο προσφέρεται πλήρως και αποκλειστικά από εθελόντριες ενορίτισσες.

Η ενορία μας δημοσίως και κατ’ επανάληψη ευχαρίστησε το λαό του Θεού, που αγκάλιασε με συγκινητικό τρόπο την κοινωνική της αυτή προσφορά.

Έκπληκτοι όμως πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο ότι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση», με συμπράττοντες φορείς το Δήμο Αγρινίου και την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, όπως ισχυρίζεται, προέβη στις 15-10-2012 σε «Προκήρυξη 33 θέσεων εργασίας για τη στελέχωση Κοινωνικών Δομών στο Δήμο Αγρινίου», ανάμεσα στις οποίες και επτά (07) θέσεις έμμισθού προσωπικού για το συσσίτιο της ενορίας μας.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε ζητήσαμε τη συνδρομή της ανωτέρω Οργάνωσης και πολύ περισσότερο ότι δεν μας είναι αναγκαίο έμμισθο προσωπικό.

Το συγκεκριμένο κοινωνικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας το ξεκινήσαμε εθελοντικά και ως τέτοιο θα το κρατήσουμε.

Αδυνατούμε να ερμηνεύσουμε τη συμπερίληψη επτά θέσεων εργασίας στην Προκήρυξη της ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ, όταν μάλιστα δεν μας υποβλήθηκε ούτε το στοιχειώδες ερώτημα, εάν επιθυμούμε στον ιδιόκτητο χώρο της αποκλειστικής εκκλησιαστικής μας διακονίας έμμισθο προσωπικό και μάλιστα από φορέα που δε γνωρίζουμε καν.

Παρακαλούμε τους υπεύθυνους της ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ να τροποποιήσουν πάραυτα την Προκήρυξή τους και τις επτά θέσεις εργασίας, που προγραμμάτισαν για το συσσίτιο της ενορίας μας, να τις μεταφέρουν σε άλλες κοινωνικές δομές της πόλης μας, που αναμφίβολα τις χρειάζονται και στις οποίες δομές θα αξιοποιηθεί πραγματικά ο έμμισθος μόχθος ανέργων παιδιών μας.

Για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
Ιερεύς Κωνσταντίνος Καντάνης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.