Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Moσχολιός: 40% φθηνότερα τα είδη που πωλούνται στη νέα Λαϊκή Αγορά

Moσχολιός: 40% φθηνότερα τα είδη που πωλούνται στη νέα Λαϊκή Αγορά

Mε το θεσμό της Λαϊκής Δημοτικής Αγοράς ήθελε να φέρει πιο κοντά τους παραγωγούς με τους καταναλωτές, με σκοπό τα αμοιβαία οφέλη. Και τα κατάφερε. Αυτό σημειώνει, σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, o δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως στα άμεσα σχέδια του δήμου είναι και η δημιουργία Αγοράς Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Τι επιδιώκει με αυτή την πρωτοβουλία ο Δήμος Αγρινίου, κύριε δήμαρχε;

Η νέα αγορά που δημιουργείται είναι ένας θεσμός που θα φέρει κοντά τους παραγωγούς με τους καταναλωτές με αμοιβαία οφέλη. Με την πρωτοβουλία αυτή, ο Δήμος Αγρινίου επιδιώκει, αφενός να ενισχύσει το εισόδημα των ντόπιων παραγωγών και αφετέρου να συμβάλλει αποφασιστικά και οργανωμένα στη μείωση των τιμών και κατ’ επέκταση στην ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού των νοικοκυριών της περιοχής μας.

Ποια τα αποτελέσματα από τότε που λειτούργησε για πρώτη φορά, από τις 23 Μαΐου δηλαδή;

Στον ενάμιση μήνα λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Παραγωγών Αγρινίου επιτεύχθηκε μια μείωση της τιμής των προϊόντων περίπου 40% σε σχέση με την τιμή πώλησης στις άλλες Λαϊκές Αγορές με στόχο να μειωθεί ακόμα περισσότερο.

Πόσοι παραγωγοί μετέχουν κατά μέσο όρο, κύριε δήμαρχε;

Κατά μέσο όρο σε εβδομαδιαία βάση συμμετέχουν περίπου 60 παραγωγή της περιοχής. Τα προϊόντα είναι ολόφρεσκα ανωτέρας ποιότητας.

Η ανταπόκριση των καταναλωτών;

Η ανταπόκριση των καταναλωτών είναι μεγάλη με αυξητικές τάσεις και τα θετικά τους σχόλια. Δείχνουν ότι το εγχείρημα έχει πετύχει. Υπολογίζεται ότι συνολικά γύρω στους 5.500-6.000 καταναλωτές έχουν περάσει αυτό το διάστημα της λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς.

Άλλα σχέδια του δήμου σε σχέση με λαϊκή αγορά;

Στα σχέδια του Δήμου είναι και η δημιουργία Αγοράς Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων.

aftodioikisi.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.