Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Nέες επιτυχίες για τη ΓΕΑ και την Σταμούλη

Nέες επιτυχίες για τη ΓΕΑ και την Σταμούλη

Εξαιρετική ήταν η παρουσία της ομάδας στίβου της ΓΕ Αγρινίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που έγινε στη Λάρισα στις 30 και 1 Ιουλίου 2012. Η Γεωργία Σταμούλη νίκησε στα 5000μ. Νεανίδων και η αδερφή της Αθηνά την ακολούθησε στη δεύτερη θέση. Η Κωνσταντίνα Σταμούλη τερμάτισε στην έκτη θέση στα 1500 και η Ανδριάννα Κέκελου στα 3000μ. κατέλαβε την έβδομη θέση.Επίσης ο Χρήστος Τρομπούκης ήταν ένατος στα 1500.Σημαντικό είναι ότι τόσο ο Τρομπούκης ,όσο και η Κ. Σταμούλη με την Κέκελου ανήκουν σε μικρότερη κατηγορία(παίδων-κορασίδων).Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο σωματείο, τους παράγοντες, στους προπονητές των αθλητών (Μπάμπης Ποσονίδης και Γεωργία Τρομπούκη), που συνεχίζουν την αθλητική παράδοση των επιτυχιών του αγρινιώτικου στίβου.

Με αφορμή τη νέα επιτυχία της και των αδερφών της δημοσιέυουμε μια πρόσφατη συνέντευξη της Γεωργιας Σταμούλη στην εφημεριδα  Γεγονός .

Ταλέντο και εργατικότητα…

Η  αθλήτρια ανωμάλου δρόμου και δρόμων αντοχής Γεωργία Σταμούλη.


Η Γεωργία Σταμούλη

Στην εποχή της μεγάλης κρίσης και μέσα στο σημερινό περιβάλλον της απαισιοδοξίας και των αδιεξόδων που αυτή έχει προκαλέσει, ο αθλητισμός εξακολουθεί να προσφέρει διεξόδους στη νεολαία. Την ώρα που η παραίτηση επικρατεί σε μεγάλο βαθμό στο πιο δυναμικό τμήμα της κοινωνίας αξιοσημείωτα είναι τα παραδείγματα ανθρώπων που αγωνίζονται…

Λαμπρό τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η αθλήτρια ανωμάλου δρόμου και δρόμων αντοχής της ΓΕΑ -και μαθήτρια του 4ου ΓΕΛ Αγρινίου- Γεωργία Σταμούλη, που έχει να επιδείξει  σημαντικές επιτυχίες. Το παράδειγμά της γίνεται ακόμη πιο σημαντικό δεδομένου ότι η Γεωργία είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας με όλα τα παιδιά να έχουν ροπή στον αθλητισμό. Ας γνωρίζουμε λοιπόν τη Γεωργία:

 

Του Μάκη Γουβέλη

Πώς ξεκίνησες τον αθλητισμό;

Έλαβα μέρος σ’ έναν αγώνα, που είχε γίνει εδώ στη Νεάπολη και διακρίθηκα. Με είδε εκεί ο κ. Ποσονίδης και με κάλεσε στη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου και έτσι ξεκίνησα συστηματική προπόνηση.

Με ποια αγωνίσματα ασχολείσαι;

Τρέχω ανώμαλο δρόμο τον χειμώνα και στον στίβο τρέχω δρόμους αντοχής, 1.500 μ., 3.000 μ. και 5.000 μ.

Σε ποια κατηγορία είσαι τώρα; 

Τρέχω στην κατηγορία των Νεανίδων.

Ποια προσόντα πρέπει να έχει μια αθλήτρια της κατηγορίας σου για αυτά τα αγωνίσματα;

Δε νομίζω ότι χρειάζονται σημαντικά προσόντα, απλά πρέπει να μην έχει περιττά κιλά, να διαθέτει αγωνιστικό πνεύμα, υπομονή και να γυμνάζεται όσο περισσότερο μπορεί.

Αδέρφια έχεις;

Ναι, έχω δύο αδερφές και δύο αδερφούς.

Η Γεωργία, τα αδέρφια της και ο προπονητής Χ.Ποσονίδης

Τα αδέρφια σου γυμνάζονται;

Ναι, γυμναζόμαστε όλοι μαζί. Τα κορίτσια μεγάλες αποστάσεις και τα αγόρια άλλα αγωνίσματα.

Είστε δηλαδή μια αθλητική οικογένεια. Οι γονείς σου τι σου λένε για τον αθλητισμό;

Τους αρέσει που γυμνάζομαι και δε μου έφεραν καμιά αντίρρηση. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα αδέρφια μου.

Έχεις λάβεις μέρος σε αγώνες και ποια ήταν η καλύτερη επιτυχία σου;

Έχω λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες και νίκησα σε αρκετούς. Μεγαλύτερη επιτυχία μου ήταν όταν πέρυσι νίκησα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων στα 3.000 μ. που έγινε στις Σέρρες. Μεγάλη επιτυχία μου ήταν και η συμμετοχή μου στην Εθνική Ομάδα. Και φέτος στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων, που ήρθα τρίτη.

Έχεις λάβει μέρος με την Εθνική Ομάδα σε αγώνες;

Ναι, έχω λάβει μέρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, που έγινε στην Τουρκία και βγήκα τέταρτη.

Πώς ένοιωσες, όταν έτρεξες για τη  χώρα μας;

Ήταν μεγάλη τιμή για μένα, ένιωθα πολύ ωραία, ένιωθα υπερηφάνεια και θέλω και ελπίζω να ξαναπάω με την Εθνική σε αγώνες.

Φέτος είσαι στην κατηγορία Νεανίδων. Ελπίζεις σε πρωτιά  τσο Πρωτάθλημα Νεανίδων στο ίδιο αγώνισμα;

Αυτό θα τo προσπαθήσω και για αυτό γυμνάζομαι εντατικά. Ελπίζω να τα καταφέρω.

Φέτος είσαι στην Τρίτη Λυκείου και αυτές τις μέρες έχεις και Πανελλήνιες εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο. Πως τα πας με τα μαθήματα; 

Είμαι αρκετά καλή και ελπίζω να τα καταφέρω να μπω στο Πανεπιστήμιο.

Τι έχεις διαλέξεις να σπουδάσεις και για ποιο λόγο;

Έχω διαλέξει Παιδαγωγικά και Γυμναστική Ακαδημία, γιατί μου αρέσει να ασχολούμαι με παιδιά και αθλητισμό.

Οι φίλες σου τι σου λένε για τις επιτυχίες σου;

Μου λένε «μπράβο» και θέλουν και αυτές να ξεκινήσουν να γυμνάζονται. Μερικές μάλιστα έχουν ήδη αρχίσει.

 

Έχεις ελεύθερο χρόνο:

Δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο με το σχολείο, το διάβασμα και την προπόνηση. Αλλά μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω και με ευχαριστεί. Έχω βέβαια και παρέες στον λίγο ελεύθερο χρόνο που έχω.

Τι  μουσική ακούς και πια τραγουδίστρια και ποιόν τραγουδιστή ξεχωρίζεις;

Ακούω όλα τα είδη ελληνικής και ξένης  μουσικής  και ξεχωρίζω την Παπαρίζου και τον Μαρτάκη.

Εκτός από την επιθυμία σου για την Εθνική Ομάδα, σκέφτεσαι, ονειρεύεσαι και κάτι παραπάνω;  Τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ας πούμε.

Δεν το έχω σκεφθεί ακόμη, αλλά αν συμβεί θα ήταν ένα πραγματικό όνειρο.

Από τις αδερφές σου είσαι η καλύτερη;

Δεν υπάρχει σύγκριση, γιατί είναι σε διαφορετικές κατηγορίες, είναι όμως και αυτές πολύ καλές.

Ποιο είναι το άμεσο αθλητικό πρόγραμμά σου;

Ετοιμάζομαι για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων φέτος, που θα γίνει στη Λάρισα. Και αυτό το Πρωτάθλημα με ενδιαφέρει πολύ, αλλά θα λάβω μέρος και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, για εμπειρία.

Θα κερδίσεις το Πρωτάθλημα της κατηγορίας σου όπως πέρυσι;

Θα δούμε, γιατί με το διάβασμα και τις Πανελλήνιες εφέτος πήγα λίγο πίσω στην προπόνηση. Αλλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο.

Τι θα έλεγες στα κορίτσια που δε γυμνάζονται;

Θα τους έλεγα να αρχίσουν να γυμνάζονται, γιατί εκτός από την υγεία και την καλή σωματική κατασκευή, θα έχουν πολλές χαρές, καλές παρέες, ταξίδια και, αν έχουν και νίκες, ακόμη καλύτερα.

Ο προπονητής της Γεωργίας ,ο κ. Χαράλαμπος Ποσονίδης, μας λέει για την αθλήτριά του:

«Φέτος λόγω Πανελληνίων εξετάσεων είναι λίγο πιεσμένη, αλλά ελπίζω ότι θα τα καταφέρει να διακριθεί. Βασικό προσόν πέρα από το ταλέντο της, είναι η εργατικότητά της, είναι πολύ σεμνή παρά τις επιτυχίες της, αλλά το βασικό είναι ότι ζει μέσα σε μια πραγματική αθλητική πολύτεκνη οικογένεια,  όπου όλα τα παιδιά γυμνάζονται και υπάρχει μια άμιλλα. Επίσης, βοήθησε στη σωματική της κατασκευή το Καράτε, όπου γυμναζόταν πριν αρχίσει Στίβο. Πρέπει επίσης να πούμε ότι όλα τα αδέρφια κάνουν πρωταθλητισμό στην κατηγορία τους, με νίκες μέσα στην εξάδα».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.