Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Oι Αιτωλοακαρνάνες της νέας Κυβέρνησης

Ο Δ.Καμμένος
Ο Δ.Καμμένος

Τέσσερα τουλάχιστον μέλη της νέας Κυβέρνησης έχουν αναφορές στην Αιτωλοακαρνανία με προεξάρχοντα φυσικά τον Παναγιώτη Κουρουμπλή που διετέλεσε για αρκετές κοινοβουλευτικές περιόδους βουλευτής του Νομού.
Ο βαλτινός πολιτικός αν και επιθυμούσε την παραμονή του στο υπουργείο Υγείας εντούτοις μετακινήθηκε αλλά και αναβαθμίστηκε. Αναλαμβάνει υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Καταγόμενος από την ορεινή Ναυπακτία , έχοντας μάλιστα πολιτευτεί το 2012 στην Αιτωλοακαρνανία, ο βουλευτής Β΄Πειραιώς Δ.Βίτσας ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.
Εξάλλου στην Κυβέρνηση μετέχει άλλο ένα πρόσωπο του οποίου οι αναφορές στην Αιτωλοακαρνανία δεν είναι ευρέως γνωστές. Ο Δημήτρης Καμένος των ΑΝ.ΕΛ. , βουλευτής και αυτός της Β΄Πειραιώς, που αναλαμβάνει υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κατάγεται (από την πλευρά της μητέρας του) από τα Τριαντέικα του Αγρινίου και (από την πλευρά του πατέρα του) από την Καταβόθρα Ευρυτανίας.
Σύμφωνα εξάλλου με το messolonghinews o μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  Νίκος Φίλης που αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας κατάγεται από το Αιτωλικό, όπου διατηρεί το πατρικό του σπίτι και το οποίο επισκέπτεται τακτικά διατηρώντας δεσμούς με την περιοχή.
Ωστόσο στην Κυβέρνηση δεν μετέχει ένας Αιτωλοακαρνάνας για τον οποίο ήταν διάχυτη η εντύπωση πως ήρθε η ώρα να υπουργοποιηθεί, ο Γ.Βαρεμένος. Προφανώς αποτελεί μια από τις εφεδρείες του Αλ.Τσίπρα για τους μελλοντικούς ανασχηματισμούς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. kon/na

    As elpisoume pos kserei ti kanei o kurios Filis. H paideia tis xoras sta xeria tou…..

    Thetikes elpizo na einai opoies allages theorei anagkaies ki autos.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.