Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Oι ανακοινώσεις της οργής

Oι ανακοινώσεις της οργής

 Η Χρυσή Αυγή  ματαίωσε την προγραμματισμένη της κυριακάτικη εκδήλωση στο Αγρίνιο υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων που προκλήθηκαν στην πόλη για την επιλογή της συγκεκριμένης μέρας . Οι αντιδράσεις πάντως καταγράφονται σε ανακοινώσεις Φορέων και Σωματείων που εκδόθηκαν μέχρι τη γνωστοποίηση της ματαίωσης της εκδήλωσης. Δημοσιεύουμε για την… ιστορία τις ανακοινώσεις της Β’ ΕΛΜΕ, του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου και των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ,

 

 B΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

 Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας εκφράζει με απόλυτο τρόπο την αντίθεση του στη σχεδιαζόμενη ανοιχτή συγκέντρωση της οργάνωσης «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου την Κυριακή 14 Απρίλη.

Η 14η Απρίλη είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους 120 συμπατριώτες μας που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής την Μεγάλη Παρασκευή του 1944.

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς) δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του Χίτλερ, τους νεοναζιστές της χρυσής αυγής να βεβηλώσουν με την παρουσία τους το χώρο όπου εκτελέστηκαν με μαρτυρικό τρόπο οι συμπολίτες μας Αναστασιάδης, Σαλάκος και Σούλος.

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΛΑΟΣ ΔΙΧΩΣ ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ

 14 Απρίλη 1944 οι Γερμανοί φασίστες, οι Ναζί, οι Χιτλερικοί, τα τεντωμένα δεξιά χέρια, μαζί με ντόπιους συνεργάτες τους, τους γερμανοτσολιάδες και ταγματασφαλίτες, κρέμασαν στην κεντρική πλατεία 3 αγωνιστές και εκτέλεσαν στην Αγία Τριάδα άλλους 117, γιατί ήθελαν λεύτερη πατρίδα, ψωμί για το λαό και λαϊκή κυριαρχία.

Οι χρυσαυγίτες θαυμαστές τους, διάλεξαν αυτή τη μέρα για να μαγαρίσουν την πλατεία των κρεμασμένων με την παρουσία τους.

Έχει χρέος ο κάθε Αγρινιώτης να μην τους το επιτρέψει.

Έχει χρέος ο καθένας να αναλογιστεί ότι:

Ο Ναζισμός, ο φασισμός, οι συμμορίες τους, αποτελούν διπλή απειλή τόσο για την ανθρώπινη ζωή όσο και για τις στοιχειώδεις ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα.

 

 

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α

 

 ΝΕΟΙ-ΝΕΕΣ   ΣΥΡΙΖΑ   ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ  ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ…

Η είδηση πως η νεοναζιστική συμμορία  σκοπεύει να κάνει ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στις 14 Απρίλη-  ημέρα πένθους και τεράστιου ιστορικού φορτίου για τον αντιστασιακό και αντιφασιστικό αγώνα των κατοίκων της περιοχής- δεν μπορεί να προκαλέσει παρά μόνο  ανατριχίλα και ένα αίσθημα βαθιάς απογοήτευσης για την κατάντια και τον κατήφορο της μνημονιακής Ελλάδας, αποτέλεσμα της οποίας είναι και η εκλογική  άνοδος και η εκκόλαψη του καρκινώματος  της Χρυσής Αυγής.

Θεωρούμε πως είναι ανήκουστο  στην περιοχή όπου ακόμη αργοδιαβαίνουν οι μνήμες των Α .Αναστασιάδη, Π. Σούλου και Χ. Σαλάκου και 120 ακόμη αντιφασιστών που εκτελέστηκαν στις 14 Απρίλη από τους Ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους, να έρχονται σήμερα οι τιμητές και οι ιδεολογικοί απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των ταγματασφαλιτών  ,69 χρόνια μετά, κεκαλυμμένοι με το μανδύα του αντισυστημισμού ,για να χύσουν πάλι το δηλητήριο του φυλετισμού, του νεοφασισμού και της ναζιστικής βίας στην περιοχή μας.

Θεωρούμε προσβλητικό για την νοημοσύνη μας αυτοί που με περισσή ευκολία πλασάρονται από μεγαλοδημοσιογράφους-πράκτορες και ψηφίζουν σε πλήρη συνεργασία με την τρικομματική κυβέρνηση,ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, νομοσχέδια που διαλύουν τόσο τη χώρα όσο και το λαό της, όπως η πώληση της Αγροτικής τράπεζας και το ξεπούλημα των ελληνικών νησιών, ενώ απολαμβάνουν πλήρη δικαστική ασυλία σε αγαστή συνεργασία με τα καλόπαιδα του Βενιζέλου του Δένδια και του Σαμαρά, να αυτοθεωρούνται και να προβάλλονται ως σωτήρες του έθνους και του λαού.

Ας το καταλάβουν καλά -οι ΛΑΟΙ  δεν χρειάζονται σωτήρες και μάλιστα όταν χαιρετούν ναζιστικά-  οργανώνονται και νικούν βασιζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις. Θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία με κάθε τίμημα. Όχι τη «δημοκρατία» του μνημονίου, της Τρόικας και της μεταπολιτευτικής λαίλαπας που γέννησε τη φτώχεια, την εξαθλίωση και το φασισμό αλλά τη δημοκρατία και την ελευθερία των κινημάτων, των συλλογικοτήτων, των μεγάλων αγώνων του λαού μας,

Καλούμε τους πολίτες του Αγρινίου να κρατήσουν άσβεστη την ιστορική μνήμη. Να μην αφήσουν τη συμμορία να σπείρει το δηλητήριο της στην πόλη μας. Τους αρμόδιους φορείς να προστατεύσουν και να τιμήσουν δεόντως τους νεκρούς αγωνιστές και πατριώτες. Να προχωρήσουμε  σε ενιαίο συντονισμό και δράση.

Στα Χανιά τους πέταξαν στη θάλασσα,  στη Θάσο τους αποδοκίμασαν… Εμείς;;;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.