Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Oι λαθρομετανάστες και τα…ραντάρ του λιμενικού

Oι λαθρομετανάστες και τα…ραντάρ του λιμενικού

Τα ραντάρ του λιμενικού δεν έχουν την ικανότητα εντοπισμού κίνησης σε συγκεκριμένες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας

Στον Αστακό και τις γύρω περιοχές έχουν μετακινήσει πλέον τη δράση τους τα παράνομα κυκλώματα μεταφοράς λαθρομεταναστών.

Τελευταίο περιστατικό, η σύλληψη πριν από δύο ημέρες 50 περίπου λαθρομεταναστών έξω από τον Αστακό που εντοπίστηκαν να κινούνται πεζοί, λίγο πριν καταφέρουν να φθάσουν σε ερημική παραλία για να διαφύγουν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία. Ο εντοπισμός έγινε από αστυνομικούς του τμήματος Αστακού που έκαναν περιπολία.

Η περιοχή δεν έχει επιλεγεί τυχαία από τα κυκλώματα γιατί πέρα από τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι διακινητές λόγω των μέτρων ασφαλείας στο λιμάνι της Πάτρας, στην περιοχή του Αστακού δύσκολα εντοπίζονται τα ταχύπλοα όπου επιβιβάζονται οι λαθρομετανάστες για να διαφύγουν στην Ιταλία. Ο λόγος είναι ότι τα ραντάρ του λιμενικού δεν έχουν την ικανότητα εντοπισμού κίνησης σε συγκεκριμένες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, κάτι που φαίνεται να γνωρίζουν τα κυκλώματα.

Η συγκεκριμένη πληροφορία είναι ιδιαίτερα σημαντική και φαίνεται ότι έχει διαρρεύσει στους διακινητές, σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν από παλαιότερες υποθέσεις διακίνησης λαθραίων τσιγάρων με την εμπλοκή και στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

www.pelop.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.