Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Tι γίνεται με τα σκουπίδια στο δήμο Ξηρομέρου

Αρχείου
Αρχείου

Έχει συμπληρώσει πλέον μήνα το πρόβλημα της μη συγκομιδής των σκουπιδιών στο δήμο Ξηρομέρου, αφού, με τη λήξη της σύμβασης του δήμου με τον ιδιώτη που είχε αναλάβει το έργο στη Δ.Ε. Αστακού, αποδείχθηκε πως ενέργειες για νέα δημοπρασία δεν είχαν γίνει, με αποτέλεσμα η περιοχή να .πνίγεται στο σκουπίδι. Μια κατάσταση που πλέον , μετά και από το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε με αποκλειστικό θέμα αυτό των σκουπιδιών, έχει δρομολογηθεί, οι κάτοικοι όμως ακόμη δεν έχουν όλοι ανασάνει. Το αναφέρουμε με αφορμή και τις έντονες διαμαρτυρίας που εξέφρασαν προχθές στο agrinionews.gr πολίτες από την Παλαιομάνινα.
Όπως εξηγεί στο agrinionews.gr ο αντιδήμαρχος Ξηρομέρου κ. Μαγγίνας, αυτό που αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι μια προσωρινή απευθείας ανάθεση της συλλογής των απορριμμάτων στον ιδιώτη που είχε μέχρι πρότινος αναλάβει το έργο μέσω δημοπρασίας, η οποία και έληξε πριν από περίπου έναν μήνα. Η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης θα διαρκέσει περί τις 45 μέρες, μέσα στις οποίες θα έχει οριστεί ο νέος ανάδοχος μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας. Για τνα γίνει η απευθείας ανάθεση χρειάστηκε βέβαια μια γραφειοκρατική διαδικασία που κράτησε κάποιες μέρες, ενώ μόλις προχθες έγινε η δέσμευση της πίστωσης από την Οικονομική Υπηρεσία. «Περιμένουμε τώρα την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Μέχρι την Παρασκευή θεωρώ πως θα την έχουμε πάρει», αναφέρει ο ίδιος.
Για την περιοχή της Παλαιομάνινας που το πρόβλημα με τα σκουπίδια έχει φτάσει στο απροχώρητο, ο κ. Μαγγίνας υποστηρίζει πως ανήκει στις περιοχές εκείνες του δήμου Ξηρομέρου που η συγκομιδή των απορριμμάτων γίνεται από την ιδιωτική εταιρία και οι οποίες, μέσα σε αυτό το διάστημα ,γίνεται προσπάθεια να εξυπηρετούνται από τα λίγα απορριμματοφόρα του δήμου. «Δημοτική Υπηρεσία καθαριότητας έχει η Δ.Ε. Φυτειών και η Δ.Ε. Αλυζίας. Η Δ.Ε. Αστακού εξυπηρετείται από ιδιώτη και όλο αυτό το διάστημα γίνεται προσπάθεια να καλύπτεται από τα δημοτικά απορριμματοφόρα. Στην Παλαιομάνινα ξέρουμε ότι έχουμε αργήσει αρκετά, γιατί εξυπηρετήθηκαν πρώτα άλλα χωριά, αλλά από σήμερα αναμένεται να μαζευτούν και εκεί τα σκουπίδια», εξηγεί ο κ. Μαγγίνας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.