Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Tρία προβλήματα της καθημερινότητας στα Καλύβια

Tρία προβλήματα της καθημερινότητας στα Καλύβια

H αδυναμία συνταγογράφησης εξαιτίας του…ίντερνετ, οι κίνδυνοι της παραμελημένης παιδικής χαράς και η εστία μόλυνσης κοντά στο σχολείο είναι τρία από τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους των Καλυβίων. Αναλυτικά:

Δεν “έχει” συνταγή φαρμάκων αν δεν έρθει… το ίντερνετ;

kal_internetΠάει πολύς καιρός όπου ο γιατρός του Αγροτικού Ιατρείου Καλυβίων έρχεται και… φεύγει άπραγος, χωρίς να μπορεί να εξυπηρετήσει τους κατοίκους και να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες στο γραφείο του κοινοτικού καταστήματος, εξαιτίας της δυσκολίας πρόσβασης στο διαδίκτυο και της περιορισμένης σύνδεσης, που δεν του επιτρέπει να συνταγογραφεί…

Έχουμε ξαναγράψει για το σοβαρό αυτό θέμα, αλλά ακόμη λύση δεν έχει δοθεί και έτσι οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται ή προσφεύγουν σε άλλους γιατρούς, επί πληρωμή, για να γράψουν τα φάρμακά τους.
Και μιλάμε για την σύγχρονη εποχή των τεχνολογιών και του γρήγορου ίντερνετ που για να φθάσουν όμως όλα αυτά μέχρι… τα Καλύβια, πρέπει να διανύσουν την ¨τεράστια¨ απόσταση των 10 χιλιομέτρων από το κοντινό μεγάλο αστικό κέντρο…
Μήπως και πάλι η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου, θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος και να προσπαθήσει αναβαθμίσει επειγόντως την ισχύ του σήματος και την ποιότητα αναμετάδοσης του ίντερνετ, μπας και βελτιωθεί η κατάσταση;

Παρατημένη και ασυντήρητη, είναι η παιδική χαρά

kal_paidiki_xara_2Παρατημένη και ασυντήρητη, είναι η παιδική χαρά την οποία χρησιμοποιούν καθημερινά πολλά μικρά παιδιά των Καλυβίων για να παίξουν αφού   είναι γεμάτη χορτάρια, σκουπίδια και με εξαρτήματα κάποιων κατασκευών σπασμένα ή επικίνδυνα για παιχνίδι…
Μικρά παιδιά  παίζουν αμέριμνα στο χαλίκι ή το σκληρό έδαφος,  σκοντάφτουν ή   χτυπούν από τραμπάλες ή αιώρες (κούνιες), με μεγάλο κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα.
Βέβαια για την ασφάλεια των παιδιών ευθύνη φέρουν και οι γονείς ή οι συνοδοί που τα επιτηρούν και οι οποίοι θα πρέπει να έχουν στραμμένη την προσοχή τους προς αυτά, αλλά γεγονός είναι ότι, στην συγκεκριμένη παιδική χαρά είναι αναγκαίο να γίνουν βελτιώσεις και επανέλεγχος κανόνων ασφαλείας.
Εξάλλου με τους νέους κανονισμούς και τους αυστηρούς κανόνες ασφαλείας που διέπουν τον σχεδιασμό, κατασκευή και συντήρηση παιδότοπων και παιδικών χαρών, είναι επιβεβλημένη η άμεση παρέμβαση των αρμοδίων.
Θα προτείναμε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου να επιληφθεί της κατάστασης γιατί ελλοχεύουν  πιθανοί κίνδυνοι για ατυχήματα.

Εστία μολύνσεως κοντά στο Δημοτικό Σχολείο… 

spiti_skoupidia_1Εγκαταλειμμένη κατοικία σε μικρή απόσταση από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού, έχει καταντήσει εστία μολύνσεως και απειλεί την υγεία των μικρών παιδιών και των κατοίκων που διαμένουν κοντά σε αυτό.

Οι ιδιοκτήτες δεν έχουν περιφράξει τον εξωτερικό περίβολο του σπιτιού με αποτέλεσμα να έχουν αφαιρεθεί οι πόρτες και τα παράθυρα, ενώ κάποιοι ασυνείδητοι πετούν σκουπίδια ή κάνουν τη σωματική τους ανάγκη εντός των δωματίων του σπιτιού…

Μάλιστα κάτοικος της συγκεκριμένης γειτονιάς, βλέποντας τα προηγούμενα χρόνια την αδιαφορία από τους ιδιοκτήτες του οικοπέδου, πήρε μόνος του την πρωτοβουλία και καθάρισε από χορτάρια και βάτα το περιβόλι, προκειμένου να είναι καθαρό από πάσης φύσεως απορρίμματα ή επιβλαβή ερπετά.

Μαθητές και πολλοί γονείς περνούν καθημερινά από το σημείο αυτό όπου αναδύονται δυσάρεστες μυρωδιές και υπάρχει ο κίνδυνος μολυσματικών ασθενειών.

Καλό θα ήταν να επιληφθεί του θέματος ο Τομέας Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου, αφού απειλείται η δημόσια υγεία των κατοίκων.

kalyvia.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Μαίρη Τ.

    Θα εκφράσω την απορία μου, δε γίνεται αλλιώς! Αυτές τις εικόνες ντροπής που βλέπουμε εδώ με αυτά που γράφονται για τους κινδύνους που υπάρχουν για μικρά παιδιά, δεν τα ξέρουν στο δήμο; Δεν υπάρχουν αρμόδιοι αντιδήμαρχοι; Λειτουργεί τίποτε τελικά σε αυτόν το δήμο; Όταν δε μπορούν ούτε τα χορτάρια να κόψουν απ’ τις παιδικές χαρές, οι περισσότερες των οποίων βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, κάτι για το οποίο δε χρειάζονται χρήματα, τότε τι να πούμε για την εγκατάλειψη του πάρκου, για λακκούβες στους δρόμους, για έλλειψη φωτισμού κι άλλα μεγαλύτερα προβλήματα, για τα οποία χρειάζονται χρήματα; Μπορεί να μου πει κάποιος ένα έργο, μία δραστηριότητα του δήμου Αγρινίου αυτή τη στιγμή; Έγιναν Επιτροπές, έχουμε Γενικό Γραμματέα και Συνήγορο του Δημότη, αρμόδιους αντιδημάρχους, όλες οι θέσεις στο φουλ καλυμμένες και να η κατάσταση! Επικίνδυνες παιδικές χαρές, οι ρομά συνεχίζουν να κλέβουν, τα χωριά βρίσκονται σε εγκατάλειψη και τίποτε δεν κινείται! Μήπως κάνω λάθος;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.