Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Θρησκευτικές, πολιτιστικές και ιστορικές εκδηλώσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο (15-21 Μαΐου)

Θρησκευτικές, πολιτιστικές και ιστορικές εκδηλώσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο (15-21 Μαΐου)

agios konstantinos

Θρησκευτικές, πολιτιστικές και ιστορικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στη Δημοτική Κοινότητα  Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Αγρινίου, το διάστημα 15-21 Μαΐου, καθώς και φέτος με λαμπρότητα θα εορταστεί   η μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων  Κωνσταντίνου και Ελένης,  στον φερώνυμο Ιερό Ναό. Το πρόγραμμα προβλέπει:

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

7.30 μ.μ. Παράσταση κουκλοθεάτρου «Ποιος κακαρίζει ώρα τρεις» από την  ομάδα κουκλοθεάτρου του Δικτύου Στήριξης Μαθητών Αγρινίου «Μια φορά και μια κούκλα», στην αίθουσα εκδηλώσεων Δημοτικού Καταστήματος Αγίου Κωνσταντίνου.

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

9.00 μ.μ. Βυζαντινοί ύμνοι και τραγούδια από το σύλλογο Ιεροψαλτών Αγρινίου «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» στην αίθουσα εκδηλώσεων Δημοτικού Καταστήματος Αγίου Κωνσταντίνου

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

8.30 μ.μ.  Πορεία Λαμπαδηφορίας προς τιμήν των 353.000 ψυχών της Γενοκτονίας των Ποντίων με εκκίνηση στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου και τερματισμός στην Πλατεία Δημοκρατίας Αγρίνιο

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

10.00 π.μ. έως 12.00 μ. Επίσκεψη μαθητών της Ε΄ Τάξης του 2ου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στην έδρα του Συλλόγου Ποντίων Ν. Αιτ/νίας «Δ. Ψαθάς» με σκοπό τη « Γνωριμία των μαθητών με τον Ποντιακό Ελληνισμό»

8.30 μ.μ. Ομιλία από τον κ. Κυριάκο Στ. Χατζηκυριακίδη -Διδάκτορα Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα «Η γενοκτόνος τουρκική πολιτική ενάντια στους χριστιανούς της Ανατολής τέλη του 19ου αρχές του 20ουαιώνα.Η περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου». Παράλληλη έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Ο θρήνος της Τραπεζούντας».

9.30 μ.μ. Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Θα λάβει χώρα στην Αίθουσα εκδηλώσεων Δημοτικού Καταστήματος Αγίου Κωνσταντίνου

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

9.25 π.μ. Προσέλευση Επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου

9.30 π.μ. Τέλεση Μνημόσυνου στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας με  ομιλία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τη φιλόλογο κ. Γεωργία Κανακίδου.

10.00 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο «Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων» από το Δήμο Αγρινίου και τους συλλόγους Ποντίων και Μικρασιατών.

7.00 μ.μ.  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου  Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου.

9.00 μ.μ. Παράσταση Χορευτικών Συγκροτημάτων:

Κ.Α.Π.Η. Αγίου Κων/νου, Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Αιτωλ/νίας, Συλλόγου Ποντίων Ν. Αιτωλ/νίας «Δ. Ψαθάς», Συλλόγου Πραμαντιωτών, Τμημάτων Αγίου Κων/νου Δήμου Αγρινίου στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου.

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

7.00 π.μ.   Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου  Κωνσταντίνου, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Αιτωλίας και   Ακαρνανίας  κ. κ.  Κοσμά.

6.25 μ.μ.       Προσέλευση Επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου.

6.30 μ.μ.      Μεθεόρτιος Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου.

7.00 μ.μ.  Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων & Ισαποστόλων      Κωνσταντίνου & Ελένης και των Ιερών Λειψάνων Αιτωλοακαρνάνων Αγίων.

Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.