Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Aγρίνιο: Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας με δωρεάν διανομή δενδρυλλίων

Aγρίνιο: Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας με δωρεάν διανομή δενδρυλλίων

dasoponiaΑνακοίνωση του Δασαρχείου Αγρινίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας (21 Μαρτίου).

H 21η Μαρτίου, σηματοδοτεί την αρχή της Άνοιξης και καθιερώθηκε ως παγκόσμια ημέρα της δασοπονίας, με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου των δασικών οικοσυστημάτων.
Μας υπενθυμίζει την ανάγκη να δράσουμε ο καθένας ξεχωριστά αλλά και συλλογικά ώστε να αποφύγουμε τις αρνητικές συνέπειες της καταστροφής των δασών, οι οποίες εμφανίζονται απειλητικά.
Ανθρωπογενείς αιτίες που υποβαθμίζουν τα δάση μας είναι οι πυρκαγιές, οι λαθροϋλοτομίες, οι εκχερσώσεις,  η παράνομη θήρα κ.λ.π.
Τα δάση προστατεύονται και βελτιώνονται όταν τα διαχειριζόμαστε με βάση την αρχή της αειφορίας των πολλαπλών λειτουργιών τους.
Στοχεύοντας στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού, στις 20-03-2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11 π.μ.,  διοργανώνεται από το Δασαρχείο Αγρινίου δωρεάν διανομή δενδρυλλίων, που έχουν παραχθεί  στο δημόσιο δασικό φυτώριο Πλατάνου Καλυβίων, στην κεντρική πλατεία της πόλης του Αγρινίου. Επίσης προγραμματίζεται εθελοντική δενδροφύτευση σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.
Το δάσος και το φυσικό περιβάλλον είναι κοινό αγαθό και οφείλουμε να   το προστατεύουμε και να το παραδώσουμε σε καλύτερη κατάσταση στις ερχόμενες γενιές.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.