Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

“To φίδι βγήκε από το αυγό” λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου

“To φίδι βγήκε από το αυγό” λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου

«Το φίδι εδώ και καιρό βγήκε από το αυγό  που επώασαν οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι ντόπιοι κυβερνώντες που τους υπηρετούν» υποστηρίζει η Δημοτική Οργάνωση Αγρινίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  σχολιάζοντας τα χθεσινά συμβάντα στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου. Αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Η πολιτική έκπτωση και ο ευτελισμός της δημοκρατίας αποκαλύπτονται καθημερινά. Τα όσα συνέβησαν σήμερα  Κυριακή 19/5/2013 ημέρας μνήμης για τα θύματα της γενοκτονίας των Ποντίων στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, αποτελούν άλλη μια κραυγαλέα περίπτωση δράσης των νεοναζί της χ.α. μετά τις δύο πρόσφατες  βάρβαρες φασιστικές δράσεις  της στο  Κοινοβούλιο.

Οι δημοκρατικοί πολίτες  και του Αγίου Κωνσταντίνου φέροντας τη βαριά κληρονομιά που η ιστορία τους κληροδότησε και οι πολίτες του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής με πνεύμα ομοθυμίας και ομοψυχίας,  εμφορούμενοι από  τα ιδανικά της ελευθερίας και της αγάπης για την Πατρίδα και τον συνάνθρωπο, όπως κάθε χρόνο τίμησαν  και μνημόνευσαν κι εφέτος αυτούς που γι’ αυτά τα ιδανικά έδωσαν τη ζωή τους.

Όμως εφέτος ενάντια στη δημοκρατική κοινωνία έβαλαν οι λάτρεις των χιτλερικών χαιρετισμών . Το φίδι εδώ και καιρό βγήκε από το αυγό  που επώασαν οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι ντόπιοι κυβερνώντες που τους υπηρετούν. Το φίδι βγήκε από το αυγό και σπέρνει δηλητήριο. Η χ.α. κόντρα στα αισθήματα των κατοίκων, κόντρα στην ιστορία και στους νεκρούς των Ποντίων, κόντρα σε κάθε νομιμότητα και κακοποιώντας ακόμα και τον Εθνικό  ύμνο, έδρασε ισοπεδωτικά προσπαθώντας για την απόλυτη  φασιστική της επιβολή.

Ας σημειωθεί ότι οι χρυσαυγίτες έδρασαν παρά την ρητή εντολή της Δημοτικής αρχής για το πρωτόκολλο της εκδήλωσης αγνοώντας τους πάντες. Ακριβώς γι αυτό   η αστυνομία ελέγχεται αφού έπρεπε να συλλάβει όλη την ομάδα της χ.α. που δημιούργησε τα επεισόδια και τα οποία είχε ήδη προαναγγείλει. Αντίθετα η αστυνομία έδειξε υπερβάλλοντα «ζήλο» στη σύλληψη δημοκρατικών πολιτών, που θέλησαν να διαφυλάξουν την ιερότητα και ιστορικότητα της στιγμής.

Οφείλουμε όλοι εγρήγορση για τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ιστορικής γνώσης και του πολιτισμού, ιδιαίτερα  σήμερα που οι δυνάμεις του σκότους φέρνουν την πολιτική έκπτωση και τον ευτελισμό των αξιών και της δημοκρατίας.

Γραφείο τύπου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.