Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Το νερό προκάλεσε ένταση και διακοπή στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Το νερό προκάλεσε ένταση και διακοπή στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

IMG_20170929_195210Μεγάλη ένταση έως ολιγόλεπτη διακοπή προκλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου με αφορμή τη συζήτηση για τις καταγγελίες Τραπεζιώτη πως στη μικρή λίμνη Στράτου δίπλα στη γέφυρα του Αχελώου- και συγκεκριμένα στη θέση απ’ όπου ξεκινάει η αρδευτική διώρυγα προς Δοκίμι- κατασκευάστηκε έργο άντλησης νερού με υποβρύχιο σύστημα και το νερό διοχετεύθηκε απ’ ευθείας και χωρίς καμιά επεξεργασία στον κεντρικό αγωγό του δημοτικού δικτύου ύδρευσης από το οποίο υδροδοτούνται οι Τοπικές Κοινότητες Στράτου, Οχθίων και η Δημοτική κοινότητα Λεπενούς.
Η ΔΕΥΑ Αγρινίου είχε απαντήσει πως για το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο, πραγματοποίησε όλους τους ελέγχους, αναλύσεις και εργασίες – δοκιμές στο δίκτυο προκειμένου, όταν ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασια, να μπορεί να τεθεί σε λειτουργία ενώ έπειτα από την ολοκλήρωση των δοκιμών δεν λειτουργεί.
Στο ζήτημα επανήρθε η «Ανατροπή Τώρα» καταγγέλλοντας πως «νύχτα ξήλωσαν το υποβρύχιο σύστημα άντλησης νερού για να εξαφανίσουν τα πειστήρια… του εγκλήματος», φέρνοντας το θέμα εκτός διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη. Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης παρουσίασε στο Σώμα ένα μπουκάλι με νερό σε απόχρωση… χώματος λέγοντας πως αυτό το νερό διοχετεύθηκε από το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο και κατά την εξέταση του δείγματος σε εγκεκριμένο εργαστήριο εντοπίστηκαν κολοβακτηρίδια και στρεπτόκοκκος σε μεγάλα ποσοστά ενώ το νερό ήταν και βεβαρημένο με άλλα στοιχεία. Επέμενε εξάλλου πως το εν λόγω έργο είναι απολύτως παράνομο και ζήτησε την παραίτηση των επικεφαλής (δημάρχου και Σκορδόπουλου) από τη ΔΕΥΑΑ.
Ο δήμαρχος Γ.Παπαναστασίου απευθυνόμενος στο Δ.Τραπεζιώτη του είπε πως «πετά λάσπη» και πως «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Δημήτρης Σκορδόπουλος έκανε λόγο για αναληθή στοιχεία και άγνωστου προελεύσεως μπουκάλι με νερό που παρουσίασε ο κ.Τραπεζιώτης τονίζοντας πως η υπηρεσία έδωσε δείγματα του νερού σε πιστοποιημένα εργαστήρια που αποφάνθηκαν με σχετικές αναλύσεις πως είναι ίδιας ποιότητας με αυτό του Καστρακίου.
Τότε ο Δ. Τραπεζιώτης κινήθηκε στο σημείο του προεδρείου αναζητώντας τις αναλύσεις που επικαλέστηκε ο Δ.Σκορδόπουλος, κίνηση που επέτεινε την  ένταση.  Ο πρόεδρος Β.Φωτάκης ανακοίνωσε ολιγόλεπτη διακοπή και ο δήμαρχος απομακρύνθηκε σταυροκοπούμενος… Μετά από λίγα λεπτά η συνεδρίαση συνεχίστηκε και παραμένει σε εξέλιξη.
Η ένταση για το συγκεκριμένο ζήτημα τέλειωσε με τον δήμαρχο Αγρινίου να κατηγορεί και πάλι τον Δ. Τραπεζιώτη ότι “πήρε ένα μπουκαλάκι νερό ίσως και από τον αύλακα” και όλα έγιναν για τις εντυπώσεις και για να περάσει στο περιθώριο το θέμα με το Πάρκο και το ότι η μελέτη του ήταν σύννομη.

pol-dimotiko-symvoulio-29-9-2017 (2) pol-dimotiko-symvoulio-29-9-2017 (8) pol-dimotiko-symvoulio-29-9-2017 (6) pol-dimotiko-symvoulio-29-9-2017 (4)

_____1-1

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Χρήστος

    Ακριβώς ! Γιατί στα ούρα πλέον σε βρίσκουμε …
    Akis T. Roditis · Εργοδότης: Αδιόριστος Επιχειρηματίας
    Kostas Papadopoulos κάνεις και αναλύσεις ούρων τώρα εκτός από ψυχανάλυση;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.