Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020

Δείτε όλη την εκδήλωση παρουσίασης της πρότασης ανάπλασης του Πάρκου Αγρινίου (βίντεο)

Δείτε όπως μετέδωσε απευθείας το AGRINIOTV από το κατάμεστο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου την εκδήλωση του δήμου Αγρινίου για την παρουσίαση της πρότασης ανάπλασης του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο γενικός γραμματέας του δήμου Δ. Τζιώλης.
Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ιστορική. “Σήμερα, είναι μια σημαντική ημέρα για εμάς και το Αγρίνιο  καθώς,  μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης,  ένα  μέρος του σχεδίου μας για την ανάπτυξη της πόλης. Σήμερα,  γυρίζουμε σελίδα,  σε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Αγρινίου και χαίρομαι που είστε κοινωνοί αυτής της προσπάθειας. Πριν από δυόμιση χρόνια σας κοιτάξαμε στα μάτια και υποσχεθήκαμε ότι θα φτιάξουμε το Πάρκο. Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος.Μετά από καθυστερήσεις,παλινωδίες και αντεγκλήσεις, που είναι σε όλους γνωστές, καταφέραμε να φθάσουμε στην σημερινή ημέρα όπου σας παρουσιάζουμε την πρότασή μας για την ανάπλαση του Πάρκου. Παραλάβαμε το σύμβολο της πόλης πληγωμένο και θα το παραδώσουμε αναγεννημένο“, ανέφερε χαρακτηριστικά.  Τόνισε ότι “η διαδικασία που ακολουθήθηκε, για την υπογραφή της σύμβασης για τη διαχειριστική μελέτη, προβλέπεται από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Δεν χωρά καμία αμφισβήτηση και δεν προσφέρεται για στείρα αντιπολίτευση“.
Σημείωσε ο κ.Παπαναστασίου πως “πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει νέα ώθηση στο Αγρίνιο.Ένα έργο που φιλοδοξεί όχι  απλά να επιστρέψει στους Αγρινιώτες το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης τους, αλλά να δημιουργήσει ένα νέο κύτταρο πολιτισμού, μια εστία συνάντησης, ένα σημείο αναφοράς.  Μαζί με το πάρκο η πόλη θα επανακτήσει την  ταυτότητά της“.
Κατέληξε με τα ακόλουθα λόγια ο δήμαρχος Αγρινίου: “Σεβόμαστε απόλυτα την ιστορία του Πάρκου και υποκλινόμαστε στους μεγάλους ευεργέτες της πόλης, την Οικογένεια Παπαστράτου. Χάρις στο δικό τους όραμα, το Αγρίνιο απέκτησε, μεταξύ άλλων, έναν χώρο αναψυχής που πρωταγωνίστησε στα πολιτιστικά και θεατρικά δρώμενα της χώρας.Όραμά μας είναι να παραδώσουμε στους Αγρινιώτες ένα πάρκο που θα διατηρεί ακέραιο τον χαρακτήρα του αλλά και θα καλύπτει τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου πάρκου. Στόχος της ανάπλασης, πέρα από την περιβαλλοντική αναβάθμιση, είναι  η λειτουργικότητα του χώρου,να μπορούν δηλαδή να το χαρούν οι πολίτες όλων των ηλικιών.  Όλοι κατανοούμε ότι το αστικό πράσινο είναι σημαντικό για την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος.  Έτσι, ενσωματώνουμε όλα τα σύγχρονα δεδομένα  που θα οδηγήσουν το Πάρκο Αγρινίου στη νέα εποχή.
Σήμερα ανοίγουμε το διάλογο με τους πολίτες, με όλους εσάς.Σας καλώ να κτίσουμε νέες μνήμες, να δημιουργήσουμε νέες εικόνες.
Ήταν το πάρκο των παιδικών μας χρόνων. Η αλάνα των εφηβικών μας αναμνήσεων.Μεγαλώσαμε σε αυτό το πάρκο. Παίξαμε, τρέξαμε, κάναμε τις βόλτες μας.Τώρα ήρθε η ώρα να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας  ένα σύγχρονο πάρκο“.
Παρούσα και η περιφερειακή αρχή, με τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα να απευθύνει χαιρετισμό υπογραμμίζοντας της σημασία της δημόσιας διαβούλευσης τονίζοντας πως η ανάπλαση του Πάρκου είναι ένα από τα έργα του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Αγρινίου.
Την ομάδα του που ανέλαβε να καταρτίσει την πρόταση παρουσίασε ο Καθηγητής Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ( Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών) του Α.Π.Θ.Θεοχάρης Ζάγκας και τη σκυτάλη της παρουσίασης παρέλαβαν η Γεωπόνος Αρχιτέκτων Τοπίου Θεοδώρα Ζάγκα και η Αρχιτέκτων Μηχανικός- Αρχιτέκνων Τοπίου Ανδριάνα Λίμπα. Διεξοδικά επίσης ανέπτυξαν το σχεδιασμό ο δασολόγος-μελετητής Δημήτριος Βικελούδας και ο δασολόγος-περιβαλοντολόγος  Θωμάς Λάγκας. Διεξοδικός υπήρξε ο διάλογος που ακολούθησε.

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση:

9

7 8

1

2

3

4

5

6

1

2

2

7

7 a

9 1 3 (2)

2

1 2

9

a


2 a 2 3 (2)

1
1
3

4

5

1
3

1 (1) 8 7 6 4 3 (2) (1)

1 2

Θέματα που ενδιαφέρουν

12 Σχόλια

 1. Nick

  Σήμερα μετά από πολλα χρονια περπάτησα μέσα στο ξεχασμένο απο όλου πάρκο.Μαζι μου άλλοι δυο ,τρεις πεζοπόροι.Καταλαβα διαβάζοντας και το άρθρο ότι πάλι σε μακέτες θα μείνει ο σχεδιασμός του πάρκου,ενώ κάποιοι όπως πάντα θα κερδοσκοπησουν.Το πάρκο πρέπει να δοθεί στους φυσικοτς του ιδιοκτητες και αυτοθ ειναι οι πολίτες που εθελοντικά και μόνο θα το καθαρισουν ,θα το ξεχορτιασουν ενώ κυρίως πρέπει να αρχίσουμε να πηγαίνουμε με τις οικογενειες μας ψστε να αναδείξουμε την ασφάλεια του και την χρησιμότητα του.Επισης σημαδια έχε σε όλους τους πρώην και νυν δημαρχους ,ανικανοτς και ασχετους να απαγορεύσουμε την είσοδο τους.Μονο τότε ίσως καταλαβουν τι κακό έκαναν στη ταλαιπωρημένη αυτή πόλη.Ομως δυστυχώς και εμείς οι απλοί πολίτες βλέπω ότι ακομα δεν έχουμε καταλάβει το φυσικό πλούτο που έχουμε διπλα μας.Τερμα λοιπόν σε αυτές τις νοοτροπίες.Ας βγούμε έξω,ας ξαπλώσουμε στο γρασίδι και ας αφήσουμε τα παιδιά μας να παίξουν ελεύθερα εκεί στο φυσικό περιβάλλον που μεγαλώσαμε εμείς.Και έλεος τέρμα οι φανφάρες και οι μεγαλοστομίες.Ας αναπνεύσουμε μακριά απι του τοξικούς δημάρχους καθαρό αέρα.

 2. Άκης Ροδίτης

  Κανεις εθελοντής δεν το καθάρισε αγαπητέ κύριε! Μόνο κάποιοι που βγάζουν σπυράκια ακόμα και με τον ιδιώτη που θα εκμεταλλευτεί το αναψυκτήριο το χαζοκαθαρισαν μια. φορά σε μέρη συγκεκριμένα και εμφανή για προεκλογικους λόγους. Η τωρινή δημοτική αρχή το καθάρισε και το έκανε τουλάχιστον ασφαλές, αλλά μάλλον δεν το πρόσεξες…

 3. Nick

  Καλα δεν κατάλαβες όπως πάντα τι λέω.Μαζι να το αγαπησουμε εννοώ,μαζί να το κσταδτηδουμε ασφαλές όχι με τους δημάρχους.

 4. Ακης Ροδιτης

  Όχι στους ταξικούς δημάρχους έγραψες….έλα…

 5. Nick

  Τοξικούς ,όχι ταξικούς μη διαβάζεις ότι θες.Ελα στο let’s do it για τα περαιτέρω και άσε την εξουσία.Ξεκιναμε
  Α το πάρκο εξακολουθεί να ειναι βρώμικο παρα τη προσπάθεια της δημοτικής σοα αρχής…

 6. jιm

  Πάλι θα γεμίσουμε μπετόν. Και για να μήν πολυλογούμε, είδαμε πως ανακαινήσθηκε η πλατεία του συντριβανιού είδαμε πως ανακαινήστηκε η κεντρική πλατεία είδαμε έιδαμε. Τώρα άν αυτό θεωρείται αναπτυξη το να ξοδευτούν 2,5 εκατομύρια και μάλιστα σε καιρό κρίσης για το πάρκο,πάει πολύ.
  Μελέτες λοιπόν στη σκοπιμότητα και τα μέτρα των ημετέρων. Τώρα θα μου πέιτε είναι λεφτα του ΕΣΠΑ εε και τι μας νιάζει αν ξοδευτούν και μερικά. Εμένα όμως με νοιάζει και μάλιστα και πάρα πολύ. Αξιοποίηση και ανάπλαση αγαπητοί μου δεν σημαίνει να κόβουμε τα δένδρα και να τα αντικαθιστούμε με μπετόν και αυτό τουλάχιστον δεν έιναι η δική μου αισθητική.

 7. Άκης Ροδίτης

  Το let’s do it τι είναι ;;; Για ποιο κόμμα δουλεύει ;;; Συριζοφερνει όπως το δεν πληρώνω ;;; Ενημέρωσε με παρακαλώ….

 8. Άκης Ροδίτης

  Το Πάρκο ήταν δράμα και παρατημένο εργοτάξιο αν το γνωρίζεις μέχρι πολύ πρόσφατα

 9. Nick

  Ο εθελοντισμος φίλε αν δε το ξέρεις μαθε το ειναι υπερσνω κομμάτων προσωπικών επιδιωξεων φιλοδοξιών εμπαρσης και κομπασμου.Γινεσαι ένα με τον άλλο και η προσφορά ειναι ανιδιοτελής ,συνεχόμενη μέχρι του σταδίου της αυτουθυσιας.Αυτος ειναι ο εθελοντής.Ευλογημενο πράγμα δηλαδή.Θες βοηθεια άλλη γιατην κατανόηση ;Πραγματικά χρειάζεσαι βοηθεια .Τουλαχιστον μην εισαι μηδενιστής.Απο ότι παρατηρώ το συνηθίζεις.Την Κυριακή έχουμε δράσεις όπως δεντροφυτευση,καθαρισμό δασυλλιου Αγίου Χριστοφορου κλο.Θα χαρούμε να σε βάλουμε μαζί μας να καθαρίσουμε το πάρκο μας.Αντε μπραβο

 10. Ακης Ροδιτης

  Nick θα το δούμε… Προσωπικά εύχομαι να έχεις δίκιο.

  Jim πες μου ρε φίλε σε παρακαλώ, με ποιον ακριβώς τρόπο «τσιμεντοποιήθηκαν» η πλατεία Συντριβανίου και η κεντρική πλατεία;;; Εκεί που υπήρχε άσφαλτος με λακκούβες, δρόμος δηλαδή ολόγυρα, πλακοστρώθηκε με ακανόνιστη πέτρα και ψηφιδωτά. Κατά τα άλλα ίδιο έμεινε. Η κεντρική πλατεία το ίδιο, άσε που πάντα ήταν η πιο άσχημη πλατεία της Ελλάδας με διαφορά και η σημερινή της μορφή είναι μακράν καλύτερη. Για το θέμα του κόστους αν θέλεις να συζητήσουμε….

 11. jιm

  προς Ακης: Η πλατεία συντριβανιού ( και μιλάω για το παλιό πλακόστρωτο με το συντριβάνι) ήταν ένα κόσμημα. Αυτά όλα καταστράφηκαν και αντικαταστάθηκαν Ασφαλώς και καλώς μεγάλωσε η πλατεία αλλά θα έπρεπε η νέα πλακόστρωση (επέκταση) να γίνει σύμφωνα με την παλιά και με περισοτερο πράσινο. Αυτή ειναι η δική μου αισθητική αγαπητε συμπολίτη και δεν έχω καμία σχέση με άλλα που μπορεί εσύ να σκέφτεσαι.

 12. jιm

  Εγώ αγαπητοί ξέρω το εξης: Βλέποντας τη μελέτη με γυμνό οφθαλμό και τις τελευταίες αεροφωτογραφίες, το πράσινο μειώνεται κατά τουλάχιστον 30%.
  Σε όλα τα αστικά πάρκα οι διάδρομοί και λοιπά είναι στρωμένοι με χαλίκι και όχι με πλάκες και τσιμέντο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.