Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020

Η παραλία Κάθισμα στη Λευκάδα το 1977

1977kathisma
Το Κάθισμα το 1977

Μια φωτογραφία-ντοκουμέντο της δημοφιλούς παραλίας “Κάθισμα” αναδημοσιεύεται στο Αγρίνιο-Γλυκές Μνήμες από το group “Παλιές φωτογραφίες της Λευκάδας”.

Η εικόνα χρονολογείται στο 1977. Όπως μπορείτε να δείτε καμία ανθρώπινη παρέμβαση δεν υπάρχει, καμία κατασκευή σταθερή η κινητή και φυσικά ούτε μία ξαπλώστρα. Αντίθετα διακρίνεται μία σκηνή με έναν μόνο λουόμενο.

Τότε η οδική σύνδεση από την πόλη της Λευκάδας προσέγγιζε σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το Κάθισμα, στον Άγιο Νικήτα. Σιγά σιγά επισκέπτες ιδίως από το Αγρίνιο και τις γύρω περιοχές άρχισαν να ανακαλύπτουν τις ομορφιές του νησιού. Η Λευκάδα εδραιώθηκε ως ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Το αεροδρόμιο του Ακτίου και η Εγνατία Οδός ουσιαστικά απογείωσε το νησί, το οποίο δέχεται επισκέπτες από όλα τα Βαλκάνια.

Όσο για το Κάθισμα ήταν από τις πρώτες παραλίες της δυτικής πλευράς του νησιού που αναπτύχθηκαν.  Χιλιάδες επισκέπτες επισκέπτονται τους θερινούς μήνες την  παραλία αυτή. Φυσικά η σημερινή εικόνα σε τίποτα δεν θυμίζει εκείνη του 1977…

maxresdefault
Το Κάθισμα σήμερα

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.