Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Η αλληλεγγύη του Τμήματος Δ.Ε.Α.Π.Τ. και το κάλεσμα των φοιτητών

Η αλληλεγγύη του Τμήματος Δ.Ε.Α.Π.Τ. και το κάλεσμα των φοιτητών

Είμαστε αλληλέγγυοι με τις κινητοποιήσεις του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος ΔΕΑΠΤ” αναφέρει με ομοφωνη απόφασή της (πάρθηκε χθες Πέμπτη)η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Θυμίζουμε ότι τα τρία τμήματα του Αγρινίου τελουν υπό την καταληψη των φοιτητών μέχρι τη Δευτέρα,για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, πέραν του Νόμου-Πλαίσίου που επίσης προκαλέι αναβρασμό.

Εξάλλου οι Σύλλογοι Φοιτητών των τμημάτων Δ.Ε.Α.Π.Τ., Δ.Π.Φ.Π., Δ.Π.Π.Ν.Τ. μετά από Γενικές Συνελεύσεις Φοιτητών που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 7/9/2011, καλούν την Διοικούσα Επιτροπή και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας σε ανοιχτή συζήτηση την Δευτέρα 12/9/2011 και ώρα 11:30 πμ στον χώρο του αμφιθεάτρου του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος με θέματα το Νόμο  Πλαίσιο και τα προβλήματα Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος . ” Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ  ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΠΙΟ  ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ” αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση οι Χάρης Μαυρόπουλος ( Πρόεδρος Σ.Φ. τμήματος Δ.Ε.ΑΠ.Τ),Φειδίας Μπαϊράμης ( Πρόεδρος Σ.Φ. τμήματος Δ.Π.Φ.Π.) και  Νίκος Λυκάκης  (Πρόεδρος Σ.Φ. τμήματος Δ.Π.Π.Ν.Τ.).

………………………………………………………………………………….. 

Αναλυτικά η απόφαση τηςς Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων:

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Αγρίνιο, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Προς: κ. Πρόεδρο Δ.Ε. Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας
Μέλη Δ.Ε. Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων με αφορμή τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει λόγω της έλλειψης οικονομικών πόρων, συζήτησε για μια ακόμα φορά στη Γενική Συνέλευση της 8ης Σεπτεμβρίου 2011 τα θέματα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του τρέχοντος οικονομικού έτους και τα συνακόλουθα προβλήματα λειτουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας που αφορούν όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα, τα οποία είχαν επισημανθεί σε προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Τμήματος της 6ης Απριλίου 2011. Παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις για το αντίθετο – τόσο του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής όσο και του αρμόδιου Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας – τα προβλήματα βαίνουν διογκούμενα. Αναλυτικότερα αναφέρουμε:
 Την έλλειψη βασικών αναλωσίμων (κόλες αναφοράς, χαρτί εκτύπωσης, μελάνια κλπ.) με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ακόμη και η διεξαγωγή των διαγωνισμάτων της τρέχουσας εξεταστικής περιόδου.
 Τη μη λειτουργία του φοιτητικού εστιατορίου που αποτελεί και τη μόνη παροχή φοιτητικής μέριμνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.
 Τη γενική αδυναμία κάλυψης των προβλεπόμενων οικονομικών και τεχνικών αναγκών για την ομαλή πραγματοποίηση της διδασκαλίας και έρευνας του Τμήματος – με συνέπεια την αναγκαστική οικονομική επιβάρυνση των μελών ΔΕΠ για λειτουργίες από φωτοτύπηση έως παρουσίαση σε διεθνή συνέδρια
 Την αδυναμία διασφάλισης των απαραίτητων οικονομικοτεχνικών προϋποθέσεων λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών του Τμήματος.

Για όλα τα προαναφερθέντα είμαστε αλληλέγγυοι με τις κινητοποιήσεις του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος ΔΕΑΠΤ.
Καλούμε την αρμόδια Διοικητική Αρχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης να δεσμευτεί με ακριβές χρονοδιάγραμμα για την άμεση επίλυση των προβλημάτων.
Η μη ανάληψη αποτελεσματικών πρωτοβουλιών και η μη υλοποίηση των δεσμεύσεων που εδόθησαν προ εξαμήνου οδηγεί το Τμήμα ΔΕΑΠΤ σε αδυναμία λειτουργίας του το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Κατόπιν τούτου καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους την Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη.

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος ΔΕΑΠΤ

Κοινοποίηση

• Υπουργό Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα. Άννα Διαμαντοπούλου
• Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θάνο Μωραΐτη
• Πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη
• Βουλευτή Αιτ/νίας κα. Σοφία Γιαννακά
• Βουλευτή Αιτ/νίας κ. Κων/νο Καραγκούνη
• Βουλευτή Αιτ/νίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή
• Βουλευτή Αιτ/νίας κ. Ανδρέα Μακρυπίδη
• Βουλευτή Αιτ/νίας κ. Νίκο Μωραΐτη
• Βουλευτή Αιτ/νίας κ. Μάριο Σαλμά
• Βουλευτή Αιτ/νίας κ. Δημήτριο Σταμάτη
• Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα
• Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλειο Αντωνόπουλο
• Δήμαρχο Αγρινίου, κ. Παύλο Μοσχολιό

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.