Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Άμεση στελέχωση στο Ειδικό Σχολείο Βόνιτσας ζητά ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Βόνιτσας

Άμεση στελέχωση στο Ειδικό Σχολείο Βόνιτσας ζητά ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Βόνιτσας

jhΔημόσια διαμαρτυρία του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Βόνιτσας τις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στα σχολεία της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου.

Η ανακοίνωση:

Για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζουμε την έλλειψη διδακτικού προσωπικού στα σχολεία της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας. Μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα παιδιών, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, έχουν αφεθεί στο περιθώριο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με δικαιολογία την έλλειψη χρημάτων!! Μιλάμε για το Ειδικό Σχολείο Βόνιτσας, ένα σχολείο που καλύπτει ολόκληρο το βορειοδυτικό κομμάτι του νομού μας.

Πέρυσι και έπειτα από αγώνες, καταφέραμε να λειτουργήσει απ τον Μάρτιο και έπειτα, αναγκάζοντας παιδιά και γονιούς να ταλαιπωρούνται πολλαπλά με μετακινήσεις σε άλλες περιοχές, όλους τους προηγούμενους μήνες.

Φέτος, πιστέψαμε πως τα πράγματα θα ναι διαφορετικά. Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας για επάρκεια(!!!!) σε όλα τα σχολεία αποδείχτηκαν, για μια ακόμη φορά, κενός λόγος και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για λαϊκή κατανάλωση.

Πιστοί στις Μνημονιακές δεσμεύσεις τους πετούν στο κοινωνικό περιθώριο ολόκληρη γενιά, προκειμένου να μειώσουν το κόστος ενός απ τα συνταγματικά κατοχυρωμένα αγαθά μιας δημοκρατικής πολιτείας. Το αγαθό της Παιδείας.

Το Ειδικό σχολείο λειτουργεί έως και σήμερα μόνο με την αγωνιώδη προσπάθεια της μιας δασκάλας και του βοηθητικού προσωπικού, με μια μόνο ειδικότητα (γυμνάστρια) χωρίς το υπόλοιπο επιστημονικό προσωπικό το οποίο προβλέπεται δηλ. Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχολόγο, Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή.

Καλούμε, λοιπόν, κάθε αρμόδιο να αναλάβει τις ευθύνες του και να πράξει αυτό που οι νόμοι αλλά και το κοινό περί δικαίου αίσθημα επιβάλλει, απέναντι σε παιδιά τα οποία έχουν ίσα δικαιώματα και δικαιούνται ίσων ευκαιριών. Απέναντι σε παιδιά που κάποιοι θεωρούν ότι είναι ενός κατώτερου Θεού.

-ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.

-ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

-ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Η Γ.Γ

ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΝΤΑΛΤΑΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

 xiromeronews

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.