Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Άστοχη επίθεση του Δικηγορικού Σύλλογου Μεσολογγίου στο Σύλλογο του Αγρινίου

Tις τελευταίες του δράσεις γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου επισημαίνοντας και τους λόγους της αποχής των μελών του την περασμένη Τετάρτη, μεταξύ των οποίων και ως διαμαρτυρία για την ίδρυση του Εφετείου στο Αγρίνιο. Ωστόσο ο Δικηγορικός Σύλλογος του Μεσολογγίου χρησιμοποιεί ιδιαίτερα δεικτική γλώσσα κατά του δικηγορικού συλλόγου Αγρινίου γιατί όπως υποστηρίζει “Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου ΔΕΝ προσκλήθηκε από το γειτονικό Δικηγορικό Σύλλογο του Αγρινίου” στη διάλεξη με ομιλητή τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιο Καλαμίδα που θα λάβει χώρα σε λίγο στο Αγρίνιο.
Το γεγονός όμως ότι ο ίδιος παραδέχεται ότι “οι Δικηγόροι του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου κλήθηκαν” μάλλον καταδεικνύει ότι απλώς έψαχνε αφορμή για να επιτεθεί στο σύλλογο του Αγρινίου ή έστω ότι είναι υπερβολικός στην αντίδραση και ότι καμία προσπάθεια απαξίωσης από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου.
Μάλιστα προκαλεί ερωτηματικά το ύφος της ανακοίνωσης από τη στιγμή που σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews o Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου κάλεσε στη διάλεξη του Γ.Καλαμίδα προσωπικά έναν προς έναν του δικηγόρους του Μεσολογγίου (και κατ΄επέκταση και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου) αποστέλλοντας 100 προσκλήσεις, τους υπαλλήλους του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου αλλά και τα μέλη του Δικαστικού Σώματος του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1) Η ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε να μην παραστούν εκπρόσωποί της στη συνάντηση την Τρίτη 10 Μαΐου 2011 του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της «Τρόικα», δηλώνει ότι συνομιλητής μας είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και τα όργανα της πολιτείας, μη αναγνωρίζοντας κανένα θεσμικό ρόλο της Τρόικα.
2) Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου αποφάσισε την ΑΠΟΧΗ (11:00 – 13:00 μ.μ.) των μελών του απ’ τα καθήκοντά τους σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην γενική ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την ίδια μέρα. Αλλά και για αιτήματα επιχειρούμενης θεσμικής εκτροπής του κλάδου και τοπικά, όπως του νεοϊδρυόμενου Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, με έδρα αντί της Ι.Π. Μεσολογγίου, στο Αγρίνιο. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, μη αποδεχόμενος τετελεσμένα γεγονότα, που αλλοιώνουν την Πολιτειακή Οργάνωση του Κράτους και το καθήκον ευνομούμενης και θεσμικά λειτουργούσης Ελληνικής Δημοκρατίας, που οφείλει την ύπαρξή της στο ολοκαύτωμα της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, καθώς και την Ελληνική Δικαιοσύνη και τις πρώτες Αρχές Οργάνωσης και Λειτουργίας (των Δικαστηρίων της χώρας μας).
3) Το Σάββατο 14 Μαΐου 2011, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου διοργανώνει διάλεξη με ομιλητή τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιο Καλαμίδα. Οι Δικηγόροι του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου κλήθηκαν. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου ΔΕΝ προσκλήθηκε απ’ το γειτονικό Δικηγορικό Σύλλογο του Αγρινίου. Τυχαίο δεν νομίζουμε, λάθος τους σίγουρα, ίσως σκόπιμη παράληψή τους με σκοπό να απαξιώσουν τον αγωνιζόμενο για τα σύννομα και δίκαια Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου. Η ασέβεια και η αναξιοπρέπειά είναι συνέχεια της ανιστόρητης συλλογικής μνήμης τους, όταν έδιναν το λόγο και την υπογραφή τους κατά την αναβάθμισή τους από Ειρηνοδικείο Μεσολογγίου σε Πρωτοδικείο Αγρινίου, με αντάλλαγμα την ίδρυση του Εφετείου στο Μεσολόγγι. Είναι συνέχεια πρόσφατης μη πρόσκλησης του Προέδρου Πρωτοδικών Μεσολογγίου σε ομιλία του Υπουργού Δικαιοσύνης, επίσης στο Αγρίνιο, που συνδιοργανώθηκε με το Δήμο Αγρινίου.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ δημόσια την απαράδεκτη και προκλητική αυτή περιφρόνηση των θεσμών αλλά και Αρχών και Αξιών. Αυτή την αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά θα την καταγγείλουμε και στην πρώτη ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ αυτοκριτική, για να μην πούμε την δημόσια συγνώμη σας.

Ι.Π. Μεσολογγίου 14-5-2011
Δια του Προέδρου του
Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου

(Στη φωτό ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου Γ.Ατσαλάκης)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.