Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Έκλεψαν 11 καζάνια στην Παλαιομάνινα

Έκλεψαν 11 καζάνια στην Παλαιομάνινα

Άγνωστοι έκλεψαν 11  καζάνια από το Πολιτιστικό– Λαογραφικό Κέντρο  που διατηρεί  η Εταιρεία Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας.

  Η απίστευτη ενέργεια διαπιστώθηκε από τον υπεύθυνο της Εταιρείας Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας Δημήτρη Πούλιο, όταν πήγε να ανοίξει το χώρο του πολιτιστικού κέντρου  και  είδε πως είχαν κλέψει τα καζάνια μέσα στα οποία ετοίμαζαν κάθε χρόνο το γνωστό πανελληνίως βλάχικο γαμήλιο γεύμα.
Αμέσως ο υπεύθυνος κατήγγειλε το γεγονός στην Ασφάλεια Μεσολογγίου, άνδρες της οποίας έσπευσαν στο χώρο προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών και  αυτοψία στο χώρο αναζητώντας ίχνη των εισβολέων.
      Όσον αφορά την οικονομική ζημιά σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπευθύνου ανέρχεται σε μεγάλο χρηματικό ποσό αλλά αυτό είναι το λιγότερο, όπως υποστηρίζει αφού τα συγκεκριμένα καζάνια είναι ιδιαίτερης κατασκευής και τεχνικής (μάλιστα έχουν στάμπα στο στόμιο που  αναγράφεται:  ΕΦΜΠ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘ. ΚΑΖΑΝΙΟΥ)  και αναμφίβολα πέραν του κόστους έχουν και αξία που συνδέεται με τον πολιτισμό και την παράδοση της Παλαιομάνινας.
xiromeronews.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.