Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Ένας απολογισμός των εκδηλώσεων το φετινό καλοκαίρι

Ένας απολογισμός των εκδηλώσεων το φετινό καλοκαίρι

ekdiloseis

Πλησιάζουμε προς στη λήξη του καλοκαιριού , η οποία  συμπίπτει παράλληλα με τη λήξη της θερινής περιόδου για τις εκδηλώσεις αντίστοιχα, πολιτιστικές και όχι μόνο.

Στην Αιτωλοακαρνανία μπορούσε κανείς να συναντήσει από θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις συλλόγων και Δήμων αλλά ακι ιδιωτών που περιλάμβαναν αθλοπαιδίες, διάφορες δράσεις και φυσικά διασκέδαση, μουσικές βραδιές και πανηγύρια.

Μερικά χαρακτηριστικά εν έτει 2013:

– Ο κόσμος έκανε σαφώς τις επιλογές του  σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και αγκάλιασε επιλεκτικά αυτές που θεωρούσε ποιοτικές ή τον εξέφραζαν για τον α ή β λόγο. Την ίδια στιγμή που μειώθηκε ο προυπολογισμός άρα και οι επιλογές στη διασκέδαση τόσο στις πόλεις, όσο και στην ύπαιθρο υπήρξαν εκδηλώσεις που είτε είχαν παταγώδη αποτυχία στην προσέλευση είτε τεράστια και μαζική συμμετοχή. Τα κριτήρια προσέλευσης ποικίλαν ανάλογα με το μέρος και το είδος της εκδήλωσης.

-Η απουσία ή διακριτική παρουσία πολιτικών προσώπων: Τίποτα δεν θύμιζε ότι υπήρξαν καλοκαίρια έως πριν από λίγα χρόνια, όπου κάθε λογής πολιτιστική εκδήλωση αργούσε να ξεκινήσει λόγω των προσφωνήσεων και των χαιρετισμών πολιτικών που ήταν παρόντες. Τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά και στις περισσότερες περιπτώσεις, η απουσία των επισήμων, εκούσια ή μη, ήταν ιδιαίτερα αισθητή.Πόσο μάλλον σε μια περίοδο που πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές, ενώ το ενδεχόμενο βουλευτικών πάντα πλανάται στην ασταθή αυτή περίοδο που διανύουμε.

– Το μειωμένο κόστος: Σε αρκετές περιπτώσεις πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις εξίσου ωραίες με προϋπολογισμό σαφώς μειωμένο ακόμα και κατά το ήμισυ σε σχέση με εκείνους 10 χρόνια πριν. Ζητήμα που κάνει μάλλον πολλούς από εμας να αναρωτιόμαστε για τα τεράστια έξοδα που απαιτούνταν και το πως σπαταλήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Εδώ όμως οφείλουμε να επισημάνουμε ότι υπήρξαν υπερβολές  για τα σημερινά δεδομένα ειδικά σε ορισμένες πανήγυρεις όπου το μικρό κουτάκι μπύρας ξεπερνούσε π.χ. τα 3 ευρώ

Εν ολίγοις εκδηλώσεις που αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο διατηρήθηκαν στο ακέραιο ενώ άλλες έσβησαν με την πάροδο του χρόνου. Εν τέλει η εξέλιξη των πραγμάτων θα καθορίσει την περαιτέρω πορεία τους….

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.