Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2020

Ένα έγγραφο έφερε συνειρμούς για τη συντέλεια

Οδηγίες από  το υπουργείο σε σχολεία για έκτακτη  ανάγκη προβλημάτισε γονείς και παιδιά!

Όσο τελικά και  να καθησυχάζουν οι επιστήμονες και  όσο και αν προσπαθούν να εξηγήσουν  ότι αν ο πλανήτης Ιμπίρου ήταν να πέσει πάνω μας θα τον βλέπαμε μήνες πριν ως υπέρλαμπρο άστρο στον ουρανό, η παγκόσμια υστερία και η άγνοια σε συνδυασμό με τις ώρες που περνούν γονείς και παιδιά στα social media κάνουν όλους να είναι σε…επιφυλακή για το αυριανό τέλος του κόσμου.

Μπορεί, εν ολίγοις, ο αρχηγός όσων Μάγια έχουν απομείνει να εξήγησε από το Περού, πρόσφατα, ότι «ρε παιδιά ένα ημερολόγιο είναι, που ξεκινάει μετά από το κλείσιμο του κύκλου» αλλά και στο Αγρίνιο όλοι έχουν το νου τους. Ίσως να μην γίνονται συγκεντρώσεις ή να μην μοιράζονται…σπίρτα αλλά οι συζητήσεις έχουν ανάψει καθώς σε 14 ώρες θα έχουμε μπει στις 21 του μήνα!

Τα παιδιά πάντως σε κάποια σχολεία(σ.σ. είναι  ανοιχτά αύριο, μην παρασυρθεί κανείς…)απόρησαν καθώς του μοίρασαν οδηγίες συγκέντρωσης για έκτακτη ανάγκη! Δεν απόρησαν, βέβαια, τα παιδιά κυρίως- που λίγο τα απασχολεί η συντέλεια και η εσχατολογία- αλλά κυρίως οι γονείς, κάποιοι από τους οποίους έσπευσαν να ρωτήσουν τι ακριβώς είναι αυτό το έγγραφο. Σε τουλάχιστον ένα σχολείο, που γνωρίζουμε, ο διευθυντής χρειάστηκε να εξηγήσει ότι είναι ένα συνηθισμένο έγγραφο που δείχνει που συγκεντρώνονται τα παιδιά και πως αντιδρούν σε έκτακτες ανάγκες, αλλά καθώς το χαρτί δεν κάνει αναφορά, για παράδειγμα, σε σεισμούς ή άλλα συγκεκριμένα φαινόμενα, έφτασε να εξάψει τη φαντασία κάποιων για τη συγκυρία που επελέγη.

Αρκετοί, δε, γονείς λένε ότι ανάλογο έγγραφο δεν  θυμούνται να έχουν πάρει εδώ  και χρόνια και ειδικά πριν τις  γιορτές. Οι συνειρμοί που γίνονται από κάποιους ανήκουν στην επιστημονική φαντασία ενώ άλλοι δεν αποκλείουν είτε κάποιος στο υπουργείο να θέλησε να είναι…καλυμμένος σε παν ενδεχόμενο ή να έχει ένα κάπως ιδιότυπο χιούμορ.

Οι πιο ψύχραιμοι  απλά λένε «μη χειρότερα, τι άλλο θα ακούσουμε» και αποδίδουν την  όλη συνομωσιολογία στο άγχος  της καθημερινότητας που έχει φάει τους γονείς και καλό θα είναι να μη φάει και τα παιδιά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.