Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Έρχονται Πάλαιρο τα σκουπίδια της Αρχαίας Ολυμπίας

skoypidia_olympiaΣτον ΧΥΤΑ Παλαίρου του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, θα μεταφέρονται από την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί, τα σκουπίδια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ύστερα από την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνταν και που καθυστερούσαν μέχρι σήμερα την αποστολή των απορριμμάτων στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» τα γεμάτα φορτηγά που βρίσκονται καθηλωμένα στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και γεμάτα με απορρίμματα των προηγούμενων ημερών, θα ξεκινήσουν την μεταφορά των σκουπιδιών για τον ΧΥΤΑ Παλαίρου από την Κυριακή το βράδυ, ενώ την νέα εβδομάδα η αποκομιδή θα γίνεται κανονικά, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Γεωργακόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον ΧΥΤΑ Παλαίρου ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, έχει αποστείλει 120 τόνους απορριμμάτων ενώ η διαδικασία είχε «κολλήσει» τις τελευταίες ημέρες καθώς έπρεπε, σύμφωνα με πηγές, να διευθετηθούν κάποια ζητήματα λειτουργίας στον ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, από την Δευτέρα που θα ξεκινήσει κανονικά η αποκομιδή, θα μπορεί ο δήμος να αποστέλει περίπου 50 τόνους απορριμμάτων την ημέρα στο ΧΥΤΑ Παλαίρου, μια διαδικασία που θα μπορέσει να προσφέρει «ανάσες» ανακούφισης από τις σωρούς των απορριμμάτων που έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται επικίνδυνα τόσο στην Αρχαία Ολυμπία όσο και στις τοπικές κοινότητες του δήμου.

Στις αρχές του Ιουλίου η δημοτική αρχή Αρχαίας Ολυμπίας είχε καταφέρει να καθαρίσει από τις σωρούς των απορριμμάτων την πόλη της Ολυμπίας αλλά και τις τοπικές κοινότητες Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο, Φλόκα και Πελόπιο, ενώ είχαν απομακρυνθεί επίσης σημαντικές ποσότητες και από τις τοπικές κοινότητες Ηράκλειας και Αρχαίας Πίσας.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

www.patrisnews.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.