Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Έτσι θα κινηθεί το «Ανυπότακτο Αγρίνιο»

Τι δηλώνει ο επικεφαλής του και νέος δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Μερμίγκης

jfgjffgjfgjΤο «Ανυπότακτο Αγρίνιο» , συμμετέχοντας στις δημοτικές εκλογές του Αγρινίου, πέτυχε το βασικό του στόχο που είναι η εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο. Κατέκτησε έδρα και  επικεφαλής του Στέλιος Μερμίγκης εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος. Έχουν ενδιαφέρον οι θέσεις του για το πώς θα κινηθεί στο συμβούλιο το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» και η αντιμετώπιση που επιφυλάσσει στη νέα δημοτική αρχή. «Αν αποφασίσει ο νέος δήμαρχος να υλοποιήσει το σύνθημα του ,να «ματώσει», όπως είπε, για το τόπο του και να συγκρουστεί με τις κυβερνητικές επιλογές θα μας έχει συμμάχους του» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Στέλιος Μερμίγκης υπογραμμίζοντας όμως πως «δεν έχουμε αυταπάτες για τη πολιτική διαδρομή που θα ακολουθήσει ο νέος δήμαρχος».

Συνέντευξη στη Μαρίνα Ζαρκαβέλη/ΓΕΓΟΝΟΣ

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας ως παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Τα μεγάλα θέματα που κατά την κρίση μας θα ανοίξουν το προσεχές διάστημα είναι αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων με την εποικημένη κατασκευή μιας μεγάλης μονάδας επεξεργασίας στη περιοχή της Στράτου. Ήδη με τον Νέο Ενιαίο Κώδικα (άρθρο 94 Aρμοδιότητες δήμων) και τις περικοπές που θεσμοθετεί, δρομολογείται ανεμπόδιστα η διαχείριση των σκουπιδιών στους «εθνικούς εργολάβους».
Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δεν θα έχει ολέθρια αποτελέσματα μόνο για την ενέργεια, θα «ανοίξει» ταυτόχρονα και το ζήτημα της διαχείρισης του νερού και των μεγάλων φραγμάτων της περιοχής μας. Ζητήματα δηλαδή που αφορούν την ύδρευση και άρδευση.
Η λειτουργία της ΔΕΥΑΑ επίσης είναι ένα μεγάλο ζήτημα, αν θα παραμείνει δηλαδή επιχείρηση ή θα αλλάξει καθεστώς και προς ποια κατεύθυνση.
Τέλος οι δημόσιοι χώροι και η χρήση τους (Πάρκο, Δημοτική Αγορά κ.α.), είναι σημαντικά ζητήματα, για τα οποία θα αγωνιστούμε να αλλάξουν οι λάθος προσεγγίσεις και οι προβληματικές διευθετήσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι η παράταξη Μοσχολιού δεν κατέθεσε ένσταση, όπως αρχικά φημολογούνταν, για την εκλογή συμβούλου σας;
Οι φήμες που συνόδευαν το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ όλη την προεκλογική και μετεκλογική περίοδο έδιναν και έπαιρναν. Όλοι αυτοί που τις κατέβασαν από τα μυαλά τους, αν διέθεταν λίγο χρόνο να διαβάσουν τον εκλογικό νόμο θα γινόταν πιο «σοφοί» και δεν θα είχαν εκτεθεί τόσο. Τα αποτελέσματα από το πρωτοδικείο δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για την έδρα μας. Κατά συνέπεια η παράταξη του κ. Μοσχολιού δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει. Εξάλλου ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο είναι γι’ αυτούς παντελώς άγνωστος. Τόσα χρόνια άλλωστε είχαν μάθει να βρίσκονται στα έδρανα της συμπολίτευσης.
Το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» έχει μάλλον τον «αντισυστημικό» χαρακτήρα της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Μετέχοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν γίνεστε μέρος του… «συστήματος»;
Να ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμη φορά ότι το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ δεν είναι η πολιτική έκφραση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση. Προφανώς και συμμετέχουν μέλη της σ’ αυτό, όπως και μέλη άλλων πολιτικών χώρων, κινηματικών συνελεύσεων του Δήμου, αλλά και πάρα πολλοί ανεξάρτητοι συνδημότες μας. Κάθε συμπολίτης μας μπορεί να γίνει μέλος του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ αρκεί να διαβάσει τις θέσεις μας και να συμφωνήσει με αυτές.
Τώρα, για το αν θα γίνουμε μέρος του «συστήματος», επειδή μπήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο αυτό θα το δείξει και θα το αποδείξει η θητεία. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι σχήματα σαν το δικό μας υπάρχουν πολλά στη Ελλάδα με μεγάλη παρουσία στα δημοτικά συμβούλια και μόνο «συστημικά» δε έγιναν, αν κρίνουμε από τον τρόπο της πολιτικής παρουσίας και κυρίως της δράσης τους
Σε ποια θέματα μπορεί να συμπορευτείτε με έναν δήμαρχο που προέρχεται από τον χώρο της κεντροδεξιάς;
Δεν έχουμε αυταπάτες για τη πολιτική διαδρομή που θα ακολουθήσει ο νέος δήμαρχος, όχι μόνο γιατί είναι σημαίνων στέλεχος της ΝΔ, αλλά και γιατί στις προεκλογικές εξαγγελίες του ασπάστηκε όλο το πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο που περιβάλει την τοπική διοίκηση με τον Καλλικράτη. Το μόνο που τον διαφοροποίησε από τα πεπραγμένα του απερχόμενου δημάρχου είναι ο τρόπος της διαχείρισης τους. Παρόλα αυτά, αν αποφασίσει να υλοποιήσει το σύνθημα του ,να «ματώσει», όπως είπε, για το τόπο του και να συγκρουστεί με τις κυβερνητικές επιλογές θα μας έχει συμμάχους του.
Τα οικονομικά δεδομένα της αυτοδιοίκησης είναι γνωστά. Με βάση αυτά, εκτιμάτε ότι μπορεί να υπάρξουν πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο;
Σε καμία περίπτωση. Αν δεν ανατραπεί η θηλιά του δημόσιου χρέους, αν δεν αποκτήσει η χώρα την νομισματική και οικονομική της κυριαρχία, έξω φυσικά από τον ζουρλομανδύα του ευρώ και της ΕΕ, αν δεν δώσουμε προτεραιότητα σε άλλες μορφές οργάνωσης της κοινωνίας, ανατρέποντας το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που κυβερνά και ορίζει τις ζωές μας, δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε άσπρη μέρα.
Όσο θα εξυπηρετούνται οι στόχοι που θέτουν οι δανειστές μας, τόσο η χώρα αυτή θα μετατρέπεται σε μια έρημο ανθρώπων χωρίς δικαιώματα και χωρίς προοπτικές. Τα οικονομικά των δήμων δεν θα μπορούν ούτε τις μικρές φιλανθρωπίες που ασκούσανε μέχρι τώρα να ασκήσουν. Κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες είναι το ζητούμενο για ανατροπή της κατάστασης αυτής, με πρόταγμα όχι μόνο το «δεν πάει άλλο», αλλά και το «μπορεί να πάει αλλιώς».
Τι έρχεται να προσθέσει η δική σας παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Θα είναι διαθέσιμο και ανοικτό ένα μικρόφωνο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, για όλους εκείνους τους ανθρώπους που μάχονται να υπερασπίσουν όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για μια αξιοπρεπή και αξιοβίωτη ζωή…

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Πέτρος

    Εκτός ζώνης ευρώ και ΕΕ λοιπόν! Πολύ σύγχρονες και σοβαρές προτάσεις! Έλεος! Στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα εκτυλίσσονται σκηνές απείρου κάλους! Θα έχει πολύ γέλιο η κατάσταση!

  2. Κακός χαμός

    Καλά θα κάνει γιατί το αφήνουν. Αν γινόταν ένσταση θα έχανε την έδρα αλλά σου λέει άστα είναι καλά αντικαπιταλιστικά παιδιά. Αν ήταν όμως κανένας άλλος με 2,5% έδρα δεν έπαιρνε με τίποτε. Θα πήγαινε το δικαστήριο σύννεφο

  3. ΠΑΝΕ-6

    ΕΛΕΟΣ ΔΕΙΞΤΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.