Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Αποχώρησε ο Μωραΐτης γιατί παρέμεινε ο Μπαρμπαρούσης

Αποχώρησε ο Μωραΐτης γιατί παρέμεινε ο Μπαρμπαρούσης

Κόντρα Χρυσής Αυγής-Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ακτίου –Βόνιτσας

Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ακτίου Βόνιτσας είχε ενδιαφέρον γιατί ήρθε προς συζήτηση άλλη μια φορά το θέμα της αγοράς αγροτεμάχιου (με τις διαφωνίες να εστιάζονται στην τιμή των 214 χιλιάδων ευρώ) για να κατασκευασθεί ο Βιολογικός καθαρισμός της Κατούνας.  

Η απόφαση τελικά πέρασε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των συμβούλων της δημοτικής αρχής και άλλων τριών, ωστόσο η συνέχεια σήμερα δόθηκε για άλλο ζήτημα του συμβουλίου και αφορά την κόντρα της Χρυσής Αυγής με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου-Βόνιτσας.

Στη χθεσινή συνεδρίαση παραβρέθηκε  και αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής  με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση. Για το θέμα  η  Tοπική Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής με δελτίο Τύπου πληροφορεί πως ο βουλευτής της  Κων/νος Μπαρμπαρούσης συνοδευόμενος «από κλιμάκιο συναγωνιστών» του  παρέστη στο Δημοτικό συμβούλιο Ακτίου-Βόνιτσας  που έγινε χθες στη Βόνιτσα. « Κορυφαίο θέμα της συζήτησης ήταν η απόφαση για την αγορά του αγροτεμαχίου που προορίζεται για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού της Κατούνας με την σκανδαλιστική τιμή των 214.000 ευρώ. Ο συναγωνιστής Μπαρμπαρούσης όταν πήρε το λόγο έθεσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους προ των ευθυνών τους, τονίζοντας ότι υπάρχουν υποψίες διπλεκομένων συμφερόντων στην παρούσα αγοραπωλησία και ενδέχεται εισαγγελική διερεύνηση του θέματος» αναφέρει η Χρυσή Αυγή.

Η παρουσία της Χρυσής Αυγής όμως στη συνεδρίαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης  . Ο   σύμβουλος της και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ  Νίκος Μωραΐτης  με την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής, παίρνοντας το λόγο από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι ένα ναζιστικό – φασιστικό κόμμα και ότι τα μέλη και στελέχη της δεν έχουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο» και ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο να τους κηρύξουν ανεπιθύμητους και να τους αποβάλλουν από την αίθουσα. Τελικώς κ. Μωραΐτης  αποχώρησε διαμαρτυρόμενος για την παραμονή στο χώρο του Κ.Μπαρμπαρούση.

Σήμερα Χρυσή Αυγή Αιτωλοακαρνανίας και Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου-Βόνιτσας αντάλλαξαν σκληρές εκφράσεις με ανακοινώσεις.  « Εντύπωση προκάλεσε η γραφική αντίδραση του κομμουνιστή βουλευτή Μωραίτη, ο οποίος κατά την είσοδο μας στο χώρο, φωνάζοντας, απαίτησε (!) από τον πρόεδρο να μας (εδώ γελάνε) βγάλει έξω!!! Τελικά αποχώρισε ο ίδιος, δείχνοντας μας πώς τα ορφανά του Μάρξ αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία και τους Λαικούς αγώνες…» ανέφερε η Χρυσή Αυγή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας από την πλευρά της κατήγγειλε  «ομάδα της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλή τον βουλευτή του Νομού, που στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη17 Απριλίου 2013κατά την παρέμβασή τους απείλησαν φραστικά τους δημοτικούς συμβούλους».

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση «μεγάλες ευθύνες για το συγκεκριμένο γεγονός έχει και η Διοίκηση του Δήμου καθώς κανείς από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους όλων των υπολοίπων παρατάξεων δεν πήρε θέση για το θέμα. Αυτή η στάση είναι που «στρώνει το χαλί» στο ναζιστικό – φασιστικό μόρφωμα και ανοίγει δρόμους για την παρέμβασή τους στην περιοχή μας».

Η Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε εξάλλου το λαό της περιοχής “να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα από τη στάση αυτή των εκλεγμένων στο Δημοτικό Συμβούλιο και να τους καταδικάσει, στηρίζοντας στην πράξη την πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών και ρατσιστικών φαινομένων”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.