Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Έως τις 20 του μήνα οι πρώτες πληροφορίες για τον νεκρό της Αμφίπολης

Έως τις 20 του μήνα οι πρώτες πληροφορίες για τον νεκρό της Αμφίπολης

83B3A6290C04E25A5D2320257C375200Έως τις 20 Ιανουαρίου θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των πρώτων αναλύσεων για το σκελετό που βρέθηκε στον τύμβο της Αμφίπολης.

Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, θα δοθούν τα στοιχεία που προέκυψαν από τη μακροσκοπική μελέτη του οστεολογικού υλικού καθώς και πληροφορίες για το γεωφυσικό «σκανάρισμα» του λόφου.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το 2015, η κ.Μενδώνη επισήμανε ότι η ημερομηνία των ανακοινώσεων είχε προαναγγελθεί πολύ πριν την προκήρυξη των εκλογών.

Η μελέτη των επιστημόνων μπορεί να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα σχετικά με το νεκρό, όπως το φύλο και η ηλικία. Με γενετικές αναλύσεις  μπορούν να αποκαλυφθούν και πληροφορίες για την αιτία θανάτου, τον τρόπο ζωής και τις ασθένειες που πιθανόν να είχε περάσει.

Ο σκελετός βρέθηκε στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχαιολόγων ανήκει σε άνδρα.

Εντοπίστηκε από τους αρχαιολόγους κάτω από το διαταραγμένο δάπεδο του τρίτου θαλάμου, σε βάθος 1,6 μέτρων και σε κιβωτιόσχημο τάφο από πωρόλιθο στο εσωτερικό του οποίου είχε τοποθετηθεί  ξύλινο φέρετρο.

news.in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.