Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

“Αναγκαία τα πυροσβεστικά πεζετέλ στο Αεροδρόμιο του Αγρινίου”

“Αναγκαία τα πυροσβεστικά πεζετέλ στο Αεροδρόμιο του Αγρινίου”

Ανησυχία επικρατεί πως θα προκληθούν  προβλήματα στην κατάσβεση  των δασικών πυρκαγιών στην  Αιτωλοακαρνανία, λόγω του ότι η Αεροπορική Βάση του Αγρίνιου η οποία λειτουργούσε έως και πέρυσι ως Σταθμός δύο Πυροσβεστικών Αεροσκαφών PZL καταργήθηκε.Επίσημο αίτημα από την αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά σε όλες τις αρχές ώστε  δύο πυροσβεστικά PZL να σταθμεύσουν στο Αεροδρόμιο του Αγρινίου και το φετινό καλοκαίρι. 

11188221_1052871921391609_9039310051020684785_nΜε έγγραφό της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Πανούση, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας κ.Χριστίνα Σταρακά ενημέρωσε για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υποδομές της Αιτωλοακαρνανίας ενόψει αντιπυρικής περιόδου και παράλληλα ζήτησε άμεσα τουλάχιστον την ενεργοποίηση δύο αεροσκαφών PZL που θα επιχειρούν με σταθμό την Αεροπορική Βάση του Αγρινίου.

Το επίσημο έγγραφο ανέφερε τα εξής:

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα την 04-05-2015 με αντικείμενο την αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών για την αντιπυρική περίοδο του τρέχοντος έτους 01-05-2015 έως 31-10-2015, σας γνωρίζουμε ότι θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στη προσπάθεια κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, λόγω του ότι η Αεροπορική Βάση του Αγρίνιου η οποία λειτουργούσε έως και πέρυσι ως Σταθμός δύο (2) Πυροσβεστικών Αεροσκαφών PZL καταργήθηκε.
Επίσης σας γνωρίζουμε ότι;
1. Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας είναι ο μεγαλύτερος νομός της χώρας με έκταση 5.447 τετραγωνικά χιλιόμετρα
2. Βάση των στατιστικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάθε χρόνο έχουμε 600 δασικές πυρκαγιές στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας
3. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις από την έδρα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών είναι μεγάλες π.χ. Αμφιλοχία –Αυλάκι 140 χιλιόμετρα
4. Τον Παλαιό στόλο των υπηρεσιακών οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
5. Την απουσία 3-5 υπηρεσιακών Πυροσβεστικών οχημάτων από την Π.Ε. Αιτ/νίας, λόγω διάθεσής τους σε όμορες Περιφέρειες για την ανάγκη κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών σε τακτά χρονικά διαστήματα
6. Την ύπαρξη μεγάλων Περιαστικών δασών στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας:
α) Αγρινίου 6.000 Στρέμματα
β) Αμφιλοχίας 3.000 Στρέμματα
δ) Φυτειών 2.000 Στρέμματα
στ) Αστακού 2.000 Στρέμματα
7. Την ετήσια Τουριστική Κίνηση στη Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας λόγο του ότι τα 2/3 του Νομού είναι παραθαλάσσιες περιοχές.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους ζητάμε την άμεση επαναλειτουργία της Αεροπορικής Βάσης του Αγρίνιου ως Σταθμός δύο (2) Πυροσβεστικών Αεροσκαφών PZL κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Με τιμή
Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτ/νίας

Σταρακά Χριστίνα

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.