Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Αγιασμός στα Σχολεία της Βόνιτσας από τον Μητροπολίτη (φωτό)

Αγιασμός στα Σχολεία της Βόνιτσας από τον Μητροπολίτη (φωτό)

7bonitsaΤα σχολεία της Βόνιτσας επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς σήμερα το πρωί για να τελέσει την ακολουθία του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο Μητροπολίτης αρχικά τέλεσε τον Αγιασμό στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας και στη συνέχεια μετέβη στο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο, όπου εγκαινίασε το ανακαινισμένο κτίριο του Γενικού Λυκείου. Κατόπιν τέλεσε τον Αγιασμό και στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) της περιοχής. Ο Μητροπολίτης κ.Κοσμάς ευχήθηκε στα παιδιά για την καινούργια χρονιά και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους.
Σε όλα τα σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας αναγνώσθηκαν από τους κληρικούς τα μηνύματα του  κ. Κοσμά.

Ακολουθούν τα μηνύματα του Μητροπολίτη

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ
Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων
της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Αγαπητά μου παιδιά,
Σήμερα, πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, τελέσαμε την ακολουθία του αγιασμού και προσευχηθήκαμε όλοι μας για την υγεία και το φωτισμό των σεβαστών διδασκάλων σας και των γονέων σας, αλλά και για την δική σας υγεία, την πρόοδο και το φωτισμό.
Ως επίσκοπος και πνευματικός πατέρας, είμαι πάντοτε κοντά σας. Δεν είναι δυνατόν να είμαι παρών σε όλα τα σχολεία.
Με τη σκέψι και την προσευχή όμως είμαι κοντά σας, σας χαίρομαι, σας καμαρώνω και προσεύχομαι θερμά και αυτή τη σχολική χρονιά να σας χαρίση ο Κύριος φωτισμό, δύναμι, επιτυχία και πρόοδο σε όλα τα μαθήματά σας.
Εύχομαι χωρίς δυσκολία και εμπόδια να δεχθήτε και να κάνετε κτήμα σας όλα εκείνα τα οποία με κόπο και θυσίες θα σας προσφέρουν οι σεβαστοί εκπαιδευτικοί σας.
Προσέξατε, όμως, σας παρακαλώ.
1. Για να γίνη πραγματικότητα η αληθινή πρόοδος, είναι ανάγκη να προσέξετε μερικές προϋποθέσεις:
2. Να σέβεσθε, να τιμάτε και να υπακούτε τους διδασκάλους σας.
3. Να διαβάζετε με προθυμία, με προσοχή και με επιμέλεια τα μαθήματά σας.
4. Να προφυλάσσετε τους εαυτούς σας από άσχημες συναναστροφές.
5. Να αγαπάτε το Χριστό μας και να μην παραλείπετε τον εκκλησιασμό σας κάθε Κυριακή.
6. Να παρακολουθήτε χωρίς καμία απουσία τα μαθήματα του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας σας.
Να αγαπάτε, να τιμάτε και να μην στενοχωρήτε ποτέ τους γονείς σας.
Εφαρμόζοντας όλα αυτά, θα κάνετε πράξι το θέλημα του Χριστού μας, θα έχετε την ευλογία Του, θα προφυλάσσεσθε από δυσκολίες και εμπόδια, θα φέρετε την επιτυχία και την πρόοδο στη ζωή σας.
Με πατρική αγάπη εύχομαι να επιτύχετε.

Καλή σχολική χρονιά.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ
Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων
της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Ἀγαπητά μου παιδιά,
Πάντοτε ως Πνευματικός σας Πατέρας βρίσκομαι κοντά σας και προσεύχομαι για την πρόοδο, την επιτυχία και την ολοκλήρωσί σας.
Ιδιαιτέρως όμως τώρα, που σας βλέπω με ζωντάνια, με ενθουσιασμό και με ολοπρόθυμη διάθεσι να σπεύδετε στα ευλογημένα σχολεία σας για να παρακολουθήσετε μία νέα σειρά μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς, χαίρομαι γιατί αγαπάτε την πρόοδο, χαίρομαι γιατί σας προσφέρεται η δυνατότητα αληθινής σπουδής και γνώσεως.
Δοξάζω το Θεό γιατί έχετε αξίους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με πατρική και θυσιαστική αγάπη είναι έτοιμοι και εφέτος να δώσουν σε εσάς ο,τι καλύτερο, να κάνουν τον κόπο και τον ιδρώτα τους δική σας επιστημονική άνοδο και επιτυχημένη αποκατάστασι.
Τους συγχαίρω και προσεύχομαι για την υγεία τους και την πρόοδο των οικογενειών τους.
Παιδιά μου, χαρείτε και εσείς για όλα τα δώρα που σας προσφέρουν η αγάπη του Θεού μας, οι καλοί σας γονείς και οι παιδαγωγοί σας.
Θελήστε όμως να αξιοποιήσετε προσεκτικά αυτή τη νέα σχολική χρονιά.
Μην ακούτε όλους εκείνους οι οποίοι για τα λάθη τα δικά τους, μιλάνε και σε εσάς απαισιόδοξα και εμφανίζουν σκοτεινά σύννεφα στον ορίζοντα της πορείας σας.
Η παρουσία του Χριστού μας στη ζωή σας και στην ανοδική σας πορεία για την κατάκτησι της επιτυχίας, μόνο φως και ελπίδα, μόνο αισιοδοξία και χαρά θα σας φέρη.
Ακούστε τη φωνή του Χριστού μας, φέρετε το θέλημά Του στον καθημερινό σας αγώνα, μελετήστε τα μαθήματά σας με αγάπη, με σύστημα, με συνέπεια, μάθετε να προσεύχεσθε, να μελετάτε με το Χριστό μας και μη φοβάσθε.
Ο Χριστός μας, Θεός στοργικός και παντοδύναμος, Πατέρας που αγαπά τα νειάτα και τα σκέπει, οδηγός αλάθητος και άγρυπνος θα σας φωτίζει, θα σας καθοδηγεί, θα σας ενισχύει, θα σας προφυλάσσει από κακοτοπιές, θα σας αναδεικνύει αταλάντευτες και φωτισμένες προσωπικότητες, μέσα στην υποκριτική και παραπαίουσα κοινωνία μας.
Έτσι θα αξιοποιήσετε και την νέα αυτή σχολική χρονιά και την ολοκληρωμένη καλλιέργειά σας και την επιτυχία σας.
Σας το εύχομαι με πατρική αγάπη.
Καλή σχολική χρονιά.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ

*Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως

       8 9 10

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.