Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021

Αγρίεψε ο χείμαρρος στο Βάρνακα

Αγρίεψε ο χείμαρρος στο Βάρνακα

Αγρίεψε ο χείμαρρος στο Βάρνακα και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να ημερέψει.

Μεγάλο πρόβλημα έχουν δημιουργήσει οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις στο Βάρνακα. Ο χείμαρρος που περνά μέσα από το χωριό έχει κατεβάσει μεγάλες ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα να σπάσει το ανάχωμα ψηλά και να περνά πάνω από το δρόμο που οδηγεί στο παλιό Βάρνακα σε πολλά σημεία. Περιττό να πούμε ότι ο δρόμος ο συγκεκριμένος κινδυνεύει με καταστροφή. Επίσης πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στη γέφυρα που βρίσκεται μέσα στο χωριό του Βάρνακα. Εκεί ως γνωστό, το μικρό άνοιγμα της γέφυρας σε συνδυασμό με τα φερτά που κατεβάζει ο χείμαρρος όταν φουσκώνει, κάνουν το χείμαρρο να ξεχειλίζει και τα νερά να απειλούν τα σπίτια που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.
Όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βάρνακα Βασίλης Πολύζος, αυτή τη στιγμή μηχάνημα του Δήμου προσπαθεί να αποκαταστήσει το ανάχωμα που υποχώρησε, όμως λύση για το πρόβλημα θα είναι ο κάθε χρόνο προληπτικός καθαρισμός του χειμάρρου από την Περιφέρεια.
Ως γνωστό πριν δέκα ημέρες περίπου ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αντωνόπουλος με κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας, επισκέφτηκαν τον Βάρνακα για να εκτιμήσουν επί τόπου την κατάσταση. Έκκληση απευθύνει ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βάρνακα να ληφθούν μέτρα διευθέτησης και καθαρισμού του χειμάρρου γιατί θα κινδυνεύσουν ζωές και περιουσίες.
http://mytikaspress.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.