Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Αγρίνιο: αυτοψία της Πολεοδομίας σε καταυλισμό Ρομά

ρομαAυτοψία κλιμακίου της Πολεδομίας ήταν σε εξέλιξη μέχρι πριν λίγη ώρα στο  οικισμό των Ρομά στην περιοχή των Άη Βασιλιώτικων Αγρινίου.
Η αυτοψία ,που ενεργήθηκε με αστυνομική παρουσία, έγινε για να διαπιστωθούν αν όντως υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις σε παραπήγματα καθώς έχουν σχηματιστεί σχετικές δικογραφίες και υπήρξε σχετική εισαγγελική εντολή.
Στoν συνοικισμό  των Αη Βασιλιώτικων  πολλά είναι τα παραπήγματα τα οποία δεν πληρούν προδιαγραφές για ανθρώπινη διαβίωση, ζήτημα που έχει επισημάνει κατ΄ επανάληψη ο σύλλογος “Νέα Γη”.
Η εξέλιξη της αυτοψίας έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους των Ρομά ωστόσο κατά την πρωινή επιχείρηση δεν προκλήθηκε κάποια ένταση. Εκτιμάται πάντως ότι προσεχώς οι υπηρεσίες θα κληθούν να προχωρήσουν σε κατεδαφίσεις των αυθαίρετων παραπηγμάτων επιβάλλοντας τη νομιμότητα.
Ζητούμενο βασικό και προαπαιτούμενο ωστόσο είναι να προβλεφθεί η εξεύρεση χώρων για να στεγαστούν οι Ρομά πριν τις κατεδαφίσεις των πρόχειρων κατασκευών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Γεωργιος

    Επιτέλους οι αρμόδιες υπηρεσίες ασχολούνται με το αντικείμενο για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες εδώ και 20 χρόνια.Η γκετοποίηση των δημοτών που διαμένουν ή έχουν περιουσιακά στοιχεία στην περιοχή πρέπει να σταματήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.