Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Αγρίνιο: Δικαστικός αγώνας εμπόρων κατά του ΟΑΕΕ

emporikosyllogoΟ Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ενημερώνει πως την ερχόμενη Τετάρτη 9 Ιουλίου τρία μέλη του, έμποροι της πόλης, με την συνδρομή και την αρωγή του Συλλόγου αλλά και ο Σύλλογός ξεχωριστά και επικουρικά, προσφεύγουν με αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων ,ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου, κατά του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
Διεκδικούν και μέσω του δικαστικού αγώνα (τον οποίο-όπως τονίζουν- θα φτάσουν μέχρι τέλους αν χρειαστεί….) το αυτονόητο δικαίωμά στην κοινωνική ασφάλιση από τη μια μεριά αλλά και το δίκιο τους και την προστασία τους απέναντι «στις παράνομες, αντισυνταγματικές και τοκογλυφικές ορέξεις ενός οργανισμού που μας κρατά ομήρους ασφαλισμένους – ανασφάλιστους».
Ενός οργανισμού που -όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση- «κάνοντας κατάχρηση δημόσιας εξουσίας, εκβιαστικά απαιτεί εισφορές (έντοκες μάλιστα) για υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που ποτέ δεν μας παρείχε!!! Εκβιάζει με κατασχέσεις και κάθε είδους επαίσχυντες απειλές για “ οφειλόμενα ασφάλιστρα “ κλάδου υγείας, όταν μας έχει ταυτόχρονα ανασφάλιστους, υποχρεώνοντάς μας ή να πληρώνουμε μόνοι μας (ο θεός και η καρδιά μας ξέρουν πως..) τους γιατρούς, τα χειρουργεία, τα φάρμακα ή να πεθαίνουμε».
Το Δ.Σ. του ΕΚΑ και σε αυτόν τον αγώνα, καλεί σε συμπαράσταση όλους τους συναδέλφους, όλους τους συμπολίτες, όλους τους φορείς, την Τετάρτη 9-7-2014 και ώρα 10:30 πμ στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου.«Όταν το αυτονόητο δικαίωμα στην υγεία και την κοινωνική περίθαλψη γίνεται “ζητούμενο” και “κοινωνικό αίτημα”, όταν το συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό κράτος μεταλλάσσεται σε μηχανισμό επιβολής της βαρβαρότητας και στην υγεία, τότε μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε και να κερδίσουμε » διαμηνύει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.