Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Αγρίνιο: Προειδοποιούν για αποχή οι δικαστικοί αντιπρόσωποι

Αγρίνιο: Προειδοποιούν για αποχή οι δικαστικοί αντιπρόσωποι

εάν δεν καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση

ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΣΑΚΟΙΑναταράξεις στους κόλπους των δικηγόρων προκάλεσε η μείωση της εκλογικής αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων στις επικείμενες εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014. Η αντίδραση είναι πανελλαδική και έχει εκφραστεί από τη συντονιστική επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με επιστολή της προς τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.
Χθες μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση, συγκλήθηκε εκτάκτως γενική συνέλευση μελών του δικηγορικού συλλόγου Αγρινίου με πολλούς παρόντες. Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να μην αναλάβουν τους εκλογικούς σάκους την 18η και την 25η Μαΐου εφόσον μέχρι το Σάββατο έχει προκαταβληθεί η εκλογική αποζημίωση και αυτή ανέρχεται στο ποσό των 115 ευρώ ημερησίως και για διάρκεια 12 ημερών. Εάν αυτό συμβεί καλούνται τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου να απέχουν από τα καθήκοντά τους, ουσιαστικά δηλαδή να μπλοκάρουν τη διεξαγωγή των εκλογών.
Η απόφαση μάλιστα της συνέλευσης του δικηγορικού συλλόγου Αγρινίου κοινοποιήθηκε και στους άλλους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας. Το συντονιστικό των δικηγόρων πανελλαδικά εξάλλου διεκδικεί την αύξηση της εκλογικής αποζημίωσης στο ύψος του Ιουνίου του 2012 καλώντας την Κυβέρνηση «έστω και αυτή τη στιγμή, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προβεί στις επιβεβλημένες ενέργειες».

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.