Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

“Αδιαφορεί η δημοτική αρχή για τη στέγασή του Λαογραφικού Μουσείου Μεσολογγίου”

Χθες Τετάρτη, 5 Ιουνίου, ξέσπασε πυρκαγιά στο ψητοπωλείο που βρίσκεται στο ισόγειο του διώροφου κτιρίου όπου στεγάζονται τα Γραφεία του Λαογραφικού –Πολιτιστικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου  και το Λαογραφικό Μουσείο  Μεσολογγίου ενώ κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης  απειλήθηκε το Λαογραφικό Μουσείο. 

«Στιγμές αγωνίας ζήσαμε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που βρεθήκαμε στο κτίριο κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.  Ακολουθήσαμε τις εντολές των ανδρών της Πυροσβεστικής προσπαθώντας να απομακρύνουμε – εκκενώσουμε τον χώρο που βρισκόταν ακριβώς πάνω από την εστία της ψησταριάς» περιγράφουν εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου .

Υπογραμμίζουν παράλληλα πως ο χώρος όλου του Μουσείου γέμισε καπνούς  με συνέπεια να υποστούν φθορά όλα τα εκθέματα – αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας , τα οποία έχουν δοθεί από τους συμπολίτες  και αποτελούν ένα κομμάτι από της ζωή τους. Μάλιστα σε κάποιο σημείο προς την κουζίνα έχει πάθει ζημιές η οροφή. «Εκφράζουμε  τη θλίψη μας  για την καταστροφή που υπέστησαν τα εκθέματα του Λαογραφικού μας Μουσείου, είμαστε συγκλονισμένοι από  το  γεγονός , είναι κρίμα τέτοια εκθέματα με τόση μεγάλη ιστορία να βρίσκονται στοιβαγμένα  τώρα σε ένα δωμάτιο – χώρο και να δέχονται την όποια “απειλή” όπως συνέβη με τη χθεσινή πυρκαγιά.   Δυστυχώς!!!  χρόνια τώρα αντιμετωπίσαμε από την Δημοτική Αρχή  ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ  ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ στην αναζήτηση στέγασης του Λαογραφικού Μουσείου σε κάποιο κτίριο του Δήμου έστω και σε ένα από αυτά που τα εγκατέλειψε και είναι έτοιμα να καταρρεύσουν από την αδιαφορία των ίδιων dημοτικών μας αρχόντων» αναφέρουν και καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου . Ευχαριστούν πάντως  θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου, η οποία έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.