Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Αθλοπαιδιές στο Αγρίνιο

Αθλοπαιδιές στο Αγρίνιο

στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

fdfgjgfjfgjΣτην καθιέρωση της πρώτης Δευτέρας του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους, ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα συνδέεται κάθε σχολικό έτος με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που θα υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό.
Για τη φετινή σχολική χρονιά ο θεματικός άξονας είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».
Την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και σε κάθε σχολείο της χώρας(Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) θα διεξαχθούν ενδοσχολικοί Αγώνες Αθλοπαιδειάς, σε αθλήματα που θα επιλέξει ο Σύλλογος Διδασκόντων μετά από εισήγηση των Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου, με τη σχετική μέριμνα για τις διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης.

Βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στα Δημοτικά, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της χώρας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής,της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.
Ο Δήμος Αγρινίου, στα πλαίσια της πανελλήνιας ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, μέσω της Διεύθυνσης Παιδείας, καλεί τα σχολεία του Δήμου,τη Δευτέρα 6-10-2014, στο ΔΑΚ και σε όλες τις δημοτικές αθλητικές υποδομές του,να διεξάγουν τους ενδοσχολικούς αγώνες αθλοπαιδειάς και για το λόγο αυτό έχει ετοιμάσει και το παρακάτω σχετικό βίντεο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.