Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Αιμοδοσία με επιτυχία στο Θέρμο

Αιμοδοσία με επιτυχία στο Θέρμο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 η δεύτερη Εθελοντική Αιμοδοσία στο Θέρμο που οργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Θέρμου και Περιχώρων, σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, αφού προσήλθαν 50 αιμοδότες, συγκεντρώθηκαν συνολικά 42 μονάδες αίματος και αν προστεθούν και οι 81 μονάδες της προηγούμενης αιμοδοσίας , έχουμε συνολικό αριθμό 123 μονάδων.

Το νέο στοιχείο της Αιμοδοσίας είναι η προσέλευση νέων αιμοδοτών, πράγμα που δείχνει ότι διαδίδεται, αργά και σταθερά, το πνεύμα της Εθελοντικής αιμοδοσίας. Καθοριστικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση έπαιξε και η ενημέρωση που έγινε από την 8μελή ομάδα των κοριτσιών που υλοποίησε πεντάμηνο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, για λογαριασμό του Συλλόγου.

Η ομάδα της Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, αποτελούμενη από τους γιατρούς Δήμητρα Λεμπούση, Χαρά Σαμπαζιώτη , τη νοσηλεύτρια Σπανού Παναγιώτα, το νοσηλευτή Μαρίνο Πετρόπουλο και τον οδηγό του συνεργείου Λεωνίδα Καψή, ήταν άψογη και δεν σήκωσαν κυριολεκτικά κεφάλι από το

έργο τους, αφού η προσέλευση ήταν πυκνή και συνεχής. Επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους και τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια.

Επίσης, η ομάδα της κοινωφελούς εργασίας που εθελοντικά ήρθε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Σύλλογο, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί το 5μηνο, αποτελούμενη από την κοινωνική λειτουργό Κων/να Κουρελή, τις νοσηλεύτριες Χριστίνα Κολοκούρα, Αντιγόνη Ράμμου και Βάσω Χασάπη, τη Φιλόλογο Όλγα Χήτου, τη Φυσικό Κων/να Καλαντζή και τις διοικητικούς Κωνσταντίνα Καραγιαννοπούλου και Χρύσα Κωσταβαγγέλη, εργάστηκε με μεγάλη αφοσίωση για την επιτυχία της αιμοδοσίας και ο Σύλλογος εκφράζει τις ευχαριστίες του.

Ο Σύλλογος θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη διάδοση της Αιμοδοσίας με ενημέρωση των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θέρμου με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων των Τοπικών κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής και των μαθητών των σχολείων σε θέματα αιμοδοσίας και δωρεάς οργάνων σώματος.

Κώστας Φ.Μαραγιάννης

Φιλόλογος

Πρόεδρος του Συλλόγου

Η ομάδα της κοινωφελούς εργασίας που εθελοντικά βοήθησε την αιμοδοσία

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.