Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Αλήθειες και ψέματα για τα τμήματα του Αγρινίου

Αλήθειες και ψέματα για τα τμήματα του Αγρινίου

κατάληψη-πανεπιστήμιο2Αλήθειες και ψέματα για τα τμήματα του Αγρινίου
1) Οι φοιτητές της Πάτρας θέλουν τους φοιτητές του Αγρινίου;
Θέμα που σηκώνει μεγάλη κουβέντα γιατί οι φοιτητές του Οικονομικού και των Μηχανικών σίγουρα δεν βλέπουν με καλό μάτι την προοπτική εξομοίωσης των πτυχίων τους με αυτά των Δύο Αντίστοιχων Πανεπιστημιακών Τμημάτων που θα μεταφερθούν ( αν τελικά γίνει) στην Πάτρα. Αυτή μπορεί να γίνει είτε με το να παραμείνουν οι Σχολές ως Σχολές και να εξομοιωθεί το πτυχίο τους είτε να συγχωνευτούν και οι φοιτητές να μετεγγραφούν στο Οικονομικό και στους Μηχανικούς αντίστοιχα όταν εισήχθησαν με βαθμό πολύ χαμηλότερο στις Πανελλήνιες. Πως θα αντιδράσουν οι φοιτητικές παρατάξεις των τμημάτων αυτών στην Πάτρα; Καλό θα ήταν να έχουμε τη θέση τους.
Υ.Γ. Οι φοιτητές του Οικονομικού Πατρών πριν 20 χρόνια έφυγαν από το Αγρίνιο με τον ίδιο τρόπο. Πως τα φέρνει όμως τώρα η ζωή , το προηγούμενο που ανοίχθηκε το 1993 να το φορτωθούν με μελλοντικούς συνδιεκδικητές επαγγελματικών δικαιωμάτων ;
2) Οι φοιτητές των Πανεπιστημιακών ΑΕΙ του Αγρινίου αναβαθμίζονται στα επαγγελματικά δικαιώματα
Είναι μεγάλο ζήτημα αυτό από τη στιγμή που η ( όποια ) αειφορία, θεματική δηλαδή διασύνδεση έχει να κάνει και με τον αγροτικό τομέα. Αλήθεια όσοι ήλθαν στο Αγρίνιο να σπουδάσουν έχοντας προοπτική μια αγροτική επιχείρηση ή να βάζουν κάπου αύριο την υπογραφή τους σε ένα αγροτικό θέμα τους συμφέρει όντως;
3) Η Πάτρα έχει μεγαλύτερη νυχτερινή ζωή από το Αγρίνιο
Ήταν μια πρόχειρη εκτίμηση για το ότι το νεαρό της ηλικίας και μόνο ψηφίζει Πάτρα αντί για Αγρίνιο. Τα επαγγελματικά όμως δικαιώματα και οι όποιες ελπίδες είναι αυτές που υπερτερούν στην εποχή της οικονομικής κρίσης. Με τα ερωτηματικά που διατυπώθηκαν παραπάνω.
4)Πρύτανης: Τα ΑΕΙ του Αγρινίου δεν εκλέγουν μέλη ΔΕΠ.
Ψέμα γιατί φέτος τέσσερις πήραν το βαθμό του Λέκτορα στο Τμήμα Πολιτισμικής Διαχείρισης
4) Τα ΑΕΙ ως όχημα καριέρας μελών ΔΕΠ
Αλήθεια, γιατί πολλοί αναδείχθηκαν στο μικρό Αγρίνιο, φορτώθηκαν εργατοώρες μαθημάτων και έρευνας και κατηφόρισαν για άλλα ΑΕΙ. Με λίγα λόγια τα ΑΕΙ αποτέλεσαν ένα σκαλοπάτι καριέρας

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Alex PAv

  Ο μόνος τρόπος να υπολογίζω τα έσοδα ειναι από τους γονεις μ…
  Συντομα και από τους καθηγτές και τον προυπολιγισμό….

 2. Γιωργος Κ.

  Εντάξει η Πάτρα έχει περισσότερες “πιάτσες”, στο καλό και δεν θα μας λείψετε. Όμως θυμάμαι όταν έφυγα για σπουδές στη Θεσ/νίκη, δεν περίμενα να μου κάνουν τεμενάδες οι Θεσ/νικιοί. Πήγαινα στη δουλειά μου και τέλος. Με τις απόψεις που διατυπώνετε δίνετε και το μέτρο για το πώς βλέπετε το Πανεπιστήμιο. ‘Κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο”.
  Η Πολιτεία θα πρέπει να δεί το θέμα της 3β/μιας εκπ/σης απαρχής. Θα πρέπει να μείνουν οι Πανεπιστημιακές σχολές που προάγουν την έρευνα και όχι να μετατίθεται η ανεργία για 4-5 χρόνια και να δημιουργούνται άνεργοι πτυχιούχοι, με πτυχία αμφιβόλου ποιότητας, όπως και διδάσκοντες. Δεν χρωστάει κι΄άλλα ο ταλαιπωρος Λαός για να πληρώνει….

 3. Aθανασία

  όπου και να φοιτήσουν τα παιδιά μας , Αγρίνιο-Πατρα Ιωάννια, κλπ θα τα βλέπουν σαν κορόιδα που ήρθα να τα “σκάσουν” λες και τα χρωστάμε . Άυτό είναι γνωστό, κι ότι τα παιδιά θέλουν την νυχτέρινή ζωή κι αυτό γνωστό, αλλα το Αγρίνιο από νυχτερινή ζωή δεν υστερεί. Το ερώτημα τείθεται για τις υποδομές και την μέριμνα που παρείχε και παρέχει το πανεπιστήμιο. Υπάρχουν λεωφοριακές γραμμές που να παρατείνουν το ωράριό τους ; Υπάρχει ή υπηρξε συνεργασία του Πανεπιστημίου με φορείς , Δήμο, επιχειρήσεις , ερευνητικά κέντρα, καλλιτεχνικές δραστηριότητες για την αξιοποίηση των γνώσεων των σχολών και του πλούτου της Περιοχής; Θα ήταν υπέροχο να είναι η πόλη μια φοιτητούπολη όχι ομως μόνο για την νυχτερινη ζωή αλλα και για τις δραστηριότητες. Αν οι πολίτες επιθυμουν πραγματικά υψηλών προδιαγραφών σπουδές πρεπει να το παλέψουν , αν ο στόχος είναι μόνο το ευκαιριακό κέρδος ,τότε μαλλον θα χάσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.